Audi

Video: Audi lunar quattro speelt filmrol in Alien: Covenant

De Audi lunar quattro maakt zijn speelfilmdebuut in Ridley Scott’s sciencefictionfilm ‘Alien: Covenant’, die op 18 mei in première gaat. Het maanwagentje is door Audi-experts ontwikkeld in samenwerking met de Duitse startup Part-Time Scientists en gaat binnenkort mogelijk echt de ruimte in.

Regisseur Ridley Scott heeft de Audi lunar quattro opgenomen in het nieuwste deel van de Alien-reeks: ‘Alien: Covenant’. In de film ontdekt de bemanning van het ruimteschip Covenant een afgelegen planeet. Deze onontdekte wereld lijkt in eerste instantie een paradijs te zijn, maar blijkt al snel levensgevaarlijk. De astronauten treffen iets verschrikkelijks aan en moeten vervolgens halsoverkop proberen te ontsnappen.

De Audi lunar quattro is onderdeel van de uitrusting van de Covenant en wordt door bemanningslid Faris (Amy Seimetz) ingezet om het onbekende terrein op de nieuwe planeet te verkennen. Dat het wagentje in Alien: Covenant te zien is, is onderdeel van een samenwerking tussen Audi en Twentieth Century Fox. Met de Audi lunar quattro werd ook een korte film geschoten op de set van Alien: Covenant. Bekijk hieronder de video.

Naast zijn rol in een grote Hollywoodproductie, maakte de Audi lunar quattro zich op voor een echte reis naar de maan. Audi werkt sinds 2015 samen met een onderzoeksteam dat geleid wordt door Robert Böhme, oprichter en directeur van Part-Time Scientists, en ondersteunt de in Berlijn gevestigde startup met zijn quattro-vierwielaandrijvingtechnologie, zijn kennis van lichtgewicht constructiemethoden en zijn ervaring met elektrische en plug-in hybride aandrijflijnen.

Door gebruik te maken van de beste materialen hebben de ontwikkelaars het gewicht van de Audi lunar quattro op slechts 30 kilogram gekregen. Het wagentje is voor 85 procent opgetrokken uit aluminium (de onderdelen zijn met een 3D-printer gefabriceerd). Een beweegbaar zonnepaneel voorziet de vierwielaangedreven lunar quattro van elektriciteit voor zijn e-tron-motorisering.

Geef een reactie