Audi

Eerste driecilinder benzinemotor van Audi debuteert in vernieuwde A1

Audi A1Audi heeft het modelaanbod van de recent vernieuwde Audi A1 en A1 Sportback verder uitgebreid met de toevoeging van een 1.0 TFSI benzinemotor. Voorzien van deze nieuwe driecilinder ‘instapmotor’ is de Audi A1 er vanaf € 19.150*.

De vernieuwde A1 en A1 Sportback staan sinds deze maand bij de Audi-dealer. Naast subtiele designvernieuwingen voor het uiterlijk en interieur zijn de motoren van de Audi A1 compleet nieuw of op tal van fronten doorontwikkeld. Geheel nieuw in het programma is de 1.0 TFSI, de eerste driecilinder benzinemotor ooit voor Audi, die als nieuwe basismotor voor de Audi A1 en A1 Sportback per direct leverbaar is. Vanwege het zuinige karakter krijgt deze nieuwe krachtbron ook het ‘ultra’ label opgespeld.

Ultra-zuinig: 1 op 23
In de Audi A1 levert de 1.0 TFSI een vermogen van 70 kW/95 pk en 160 Newtonmeter aan trekkracht. Daarmee accelereert de Audi A1 in 10,9 seconden (Sportback: 11,1 sec.) van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 186 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik voor de versie met handgeschakelde 5-versnellingsbak bedraagt 4,3 liter op 100 km (S tronic: 4,4 l/100 km), wat een CO2-uitstoot van 99 gram per kilometer betekent (S tronic: 103 g/km CO2). Daarmee komt de Audi A1 1.0 TFSI ultra voor zakelijke rijders in aanmerking voor 20% fiscale bijtelling.

Optioneel met S tronic-automaat
Standaard is de 1.0 TFSI driecilinder gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak; een 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling is als optie leverbaar.

Geef een antwoord