Volkswagen

Volkswagen zet nieuwe maatstaf in veilig vervoer kinderen

2wayfixDe Volkswagen Passat is de eerste auto op de Nederlandse markt die ‘i-Size ready’ is. i-Size is de nieuwe Europese veiligheidsnorm voor kinder-autostoelen. Met i-Size rijden kinderen tot op een latere leeftijd ‘achteruit’. Ook wordt de maatvoering niet langer gebaseerd op het gewicht van het kind, maar op de lengte.

Uit onderzoek blijkt dat drie van de vier kinderen niet correct en veilig in de auto wordt vervoerd (bron: Taskforce Kinderveiligheid). Enerzijds omdat kinderstoeltjes niet correct worden bevestigd, maar ook omdat ouders te snel overstappen op een groter autostoeltje. De i-Size kinderstoeltjes gelden als de volgende generatie ISOFIX-stoelen en voldoen aan de nieuwe UN-ECE R129 veiligheidsnorm. Daarmee zijn deze i-Size kinderzitjes niet alleen eenvoudiger te bevestigen, maar ook nog veiliger.

‘i-Size ready’
Met i-Size kinderstoeltjes kunnen kinderen langer, tot minstens 15 maanden, achterwaarts in de auto worden vervoerd in combinatie met een ISOFIX-bevestiging. Dit is aanzienlijk veiliger, omdat het hoofd en de rug van kleine kinderen zo bij een frontale of zijwaartse aanrijding beter worden ondersteund. Bovendien wordt de maat van een i-Size kinderstoeltjes niet langer bepaald met het gewicht van een kind, maar met de lengte, net als bij kleding. Hierdoor kan tot 105 centimeter (circa 4 jaar) eenvoudiger het juiste stoeltje worden gekozen.

Standaard i-Size in Passat
Als eerste auto in Nederland is de Volkswagen Passat voorbereid op de montage van een kinderstoeltje met het nieuwe i-Size label. Alle uitvoeringen van de Passat en Passat Variant worden als onderdeel van de complete veiligheidsuitrusting standaard geleverd met i-Size-bevestigingspunten op de buitenste zitplaatsen achterin. Hierop wordt de i-Size-basis voor de kinderstoeltjes bevestigd. De Passat blijft uiteraard ook geschikt voor ISOFIX-kinderstoelen.

One thought on “Volkswagen zet nieuwe maatstaf in veilig vervoer kinderen

Geef een antwoord