Toyota

Hybride designstatement: Toyota C-HR Concept

Toyota laat op de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt die gisteren opende, een waar hybride-offensief zien. Behalve de volledig nieuwe, vierde generatie Toyota Prius staan hier ook de eveneens nieuwe Toyota RAV4 Hybrid en de tweede versie van de hybride Toyota C-HR Concept. Deze conceptauto maakt in Frankfurt zijn werelddebuut en is een voorbode van een compacte hybride crossover in het C-segment.

CHR_Concept_03_Sept2015

De Toyota C-HR Concept die op de IAA in Frankfurt een wereldprimeur is, staat veel dichter bij het productiemodel dan de eerste versie, die Toyota vorig jaar oktober op de Autosalon van Parijs onthulde. Het design van de 5-deurs hybride crossover voor het C-segment is aangescherpt zonder dat het zijn impact verloren heeft. Nog altijd is de Toyota C-HR Concept een eyecatcher. Met scherpe facetlijnen, een opvallend lage daklijn, lichtmetalen 21-inch wielen en zeer onderscheidende achterlichtunits die loskomen van de carrosserie. Het ‘zwevende’ dak is gedeeltelijk transparant, wat voor een prachtig schouwspel van licht in het interieur zorgt.

CHR_Concept_05_Sept2015

Extra laag zwaartepunt, veel rijplezier
De Toyota C-HR Concept staat op het nieuwe modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Hierdoor heeft de hybride crossover een laag zwaartepunt, met alle positieve gevolgen voor de rijeigenschappen van dien. Hiermee lost Toyota de belofte in die Toyota president Akio Toyoda eerder deed, namelijk dat nieuwe modellen van Toyota nadrukkelijk rijplezier moeten bieden. Toyota onthult de productieversie van de C-HR Concept begin maart 2016 op de Autosalon van Genève.

CHR_Concept_07_Sept2015

7 hybride modellen
Hiermee heeft Toyota komend jaar maar liefst zeven hybride modellen in de line-up: de Yaris, de Auris Hatchback, de Auris Touring Sports, de Prius, de Prius Wagon, de RAV4 en de productieversie van de C-HR Concept.

Geef een reactie