Toyota

Technologische transparantie – Toyota KIKAI Concept

De Toyota KIKAI Concept beleeft in Genève zijn Europese première. De KIKAI is ontworpen met de gedachte dat normaal achter de carrosserie verborgen technologie van een auto bewonderd moet kunnen worden. Hier zit immers veel creativiteit en toewijding in. De techniek van de KIKAI maakt feitelijk deel uit van het design, vanuit het interieur is door transparante delen zelfs het functioneren van de voorwielophanging te zien. En omdat de bestuurder het asfalt ook nog eens onder zich voorbij ziet glijden, wordt de rijsensatie alleen maar groter.

Bestuurder zit vóór zijn passagiers

De KIKAI biedt plaats aan drie inzittenden. De bestuurder zit schuin vóór zijn passagiers, in het midden van de auto. De 3,40 meter lange Toyota KIKAI is een hommage aan de vaak bewonderingswaardige techniek van een auto en de toegewijde technici die hieraan gewerkt hebben, iets wat in het digitale tijdperk soms wordt vergeten.

 

One thought on “Technologische transparantie – Toyota KIKAI Concept

Geef een reactie