Algemeen

TomTom Telematics gaat samenwerken met SOTI

TomTom Telematics gaat een samenwerking aan met SOTI. Dit maakt de populaire enterprise mobility management-software (EMM) van het bedrijf, MobiControl, beschikbaar voor het beheer van de TomTom PRO 8-series* driver terminals.

SOTI MobiControl geeft wagenparkbeheerders de volledige controle over de TomTom PRO 8-series, een open platform driver terminal die eenvoudig is in te richten met verschillende apps om aan de behoeften van individuele gebruikers en functies te voldoen. De beschikbare content en gebruikersprofielen op de apparaten worden vanaf een centrale plek beheerd, zodat bestuurders toegang hebben tot de benodigde actuele applicaties voor hun specifieke werkzaamheden, zonder dat zij hiervoor moeten terugkeren naar kantoor.

SOTI MobiControl biedt krachtige functies en geeft wagenparkbeheerders controle over gebruikersgroepen en -beleid. Zo hebben ze toegang tot apps, functionaliteiten en content die gebaseerd zijn op de werkzaamheden van de gebruiker binnen het bedrijf. Daarnaast is toegang tot de app in te stellen op basis van geografische locatie. Deze functies helpen niet alleen bij het beheren van appgebruik, ook datakosten zijn te beperken door gebruikers bijvoorbeeld niet toe te staan om grote bestanden te downloaden wanneer zij zich in het buitenland bevinden.

“SOTI MobiControl stelt klanten die TomTom PRO 8-series driver terminals gebruiken in staat onderweg de apparaten via één beveiligde interface te beheren en te updaten, zodat ze altijd geschikt zijn voor gebruik. Hierdoor wordt het managen van mobiliteit eenvoudiger, zodat er meer tijd overblijft voor de kerntaken van het bedrijf”, zegt Oscar Rambaldini, Vice President of Product Management bij SOTI.

“SOTI is toonaangevend op het gebied van mobile device management. Door MobiControl aan te bieden in combinatie met de TomTom PRO 8-series driver terminals helpen we bedrijven ervoor te zorgen dat ze de juiste hulpmiddelen hebben om effectief te handelen”, zegt Taco van der Leij, VP Marketing van TomTom Telematics. “Er zijn honderden apps beschikbaar voor WEBFLEET en PRO 8-series driver terminals. Zo helpen we onze klanten meer uit hun bedrijven te halen.”

De integratie wordt verzorgd door OrangeSeven BV, specialist in mobile device management en geselecteerd door SOTI om TomTom wereldwijd alle MobiControl-oplossingen te leveren.

Geef een antwoord