Chevrolet

KONI Sport-dempers voor Corvette C7

Kracht is niks zonder precisie. Daarom kunnen de Amerikaanse spierballen van de Chevrolet Corvette C7 vanaf nu worden aangevuld met een staaltje Nederlandse verfijning. KONI’s nieuwe, geel gespoten Sport-dempers zijn extern instelbaar en geven de ‘All American Sports Car’ een verbeterd rijcomfort en een scherper weggedrag.

De nieuwste generatie Corvette – die in 2014 werd geïntroduceerd en bekendstaat als de C7 – heeft de lat voor andere sportwagens ontzettend hoog gelegd. Hij staat wereldwijd bekend om zijn bulderende uitlaatgeluid, opvallende, agressief gestileerde carrosserie, bliksemsnelle acceleratievermogen en angstwekkende topsnelheid. KONI maakt de Corvette nog beter. De wereldwijde marktleider op het gebied van instelbare schokdempers biedt liefhebbers niet alleen de extra verfijning die ze wensen, maar ook de tuningmogelijkheden. De standaard schokdempers van de Corvette maken de auto hard en nerveus, wat vooral op slecht wegdek vermoeiend is voor de inzittenden. Bovendien zorgen ze ervoor dat de enorme achterbanden van de Corvette te snel hun grip verliezen op onregelmatig asfalt.

KONI heeft zijn aandacht gericht op het rijcomfort en de grip van de Corvette, waardoor hij zich niet alleen bij normaal gebruik voortreffelijk gedraagt, maar ook op het scherpst van de snede beter uit de verf komt. Met de instelbare KONI Sport-dempers kunnen bestuurders een C7 aanpassen aan hun eigen voorkeuren, of ze hem nou vooral op straat of op het circuit inzetten. Daarbij gaan de schokdempers uitstekend samen met andere performance upgrades voor de Corvette. De nieuwe KONI Sport-dempers – met onderdeelnummers 8241 1306Sport (voor) en 8241 1307Sport (achter) – zijn per direct te bestellen bij de KONI-dealer.

Gemakkelijk aan te passen
KONI Sport loopt voorop als het gaat om extern instelbare dempers, die iedere ‘daily driver’ in een handomdraai transformeren tot een circuitwapen voor het weekeinde. KONI Sport-schokdempers zijn gemakkelijk in te stellen op iedere stand tussen comfortabel zacht en sportief hard. Ze zijn daardoor een goede keuze voor liefhebbers die de standaard wielophanging van hun auto willen opwaarderen. KONI Sport-dempers zijn ook te combineren met verlagingsveren en andere upgrades die zorgen voor een beter weggedrag of een agressievere look. Zoals op de meeste KONI-producten, zit ook op de KONI Sport-demper een beperkte, levenslange garantie.

Over KONI
Met 150 jaar aan ervaring in schokdemperoplossingen beschikt KONI over de knowhow om de rijprestaties en -ervaring evenals de handling van een voertuig te optimaliseren. KONI is op alle continenten actief en levert schokdempers wereldwijd via een groot aantal lokale distributeurs. KONI ontwikkelt, produceert en verkoopt hydraulische schokdempers en systemen voor toepassing in personenauto’s en raceauto’s, bussen, vrachtauto’s, opleggers, treinen en wagons, defensievoertuigen en industriële constructies. Sinds 1972 is KONI onderdeel van ITT, een wereldwijde industriële onderneming met medewerkers in meer dan 35 landen en klanten in zo’n 125 landen.

Geef een reactie