Algemeen Autosport

Gumball 3000 onthult spectaculair programma in de Amsterdam ArenA

Gumball 3000 at the arenaInternationale sterren als Lewis Hamilton, Tony Hawk, Dolf Lundgren en David Hasselhoff (hij zingt zijn hit Freedom) worden geïnterviewd door Eddy Zoëy op het Center Stage tijdens de Gumball3000 Parade vol met fantastische supercars. Het voorprogramma begint om 19.00 uur met de Dutch Super Cars, waar Nederlandse Bugatti’s, LaFerrari’s, McLaren’s en Koenigsegg’s aan meedoen. Gumball rijder Afrojack draait van 22.00 tot 23.00 uur waarna het gehele circus zich verplaatst naar een hotel in Amsterdam Centrum voor de beruchte afterparty.

Vanaf zeven uur ’s avonds maken tijdens de pre show de meest coole Nederlandse supercars hun opwachting in de Amsterdam ArenA. Onder begeleiding van vette beats en de beste hits, gedraaid door het DJ duo Hope & Diapari, rijden de meest coole Dutch supercars het stadion in. Zo komt Ferrari met de F40, 430 Scuderia, 458, 458 Speciale, FF en F12 Berlinetta. Porsche laat zijn 918 Spyder, 911 Turbo, GT3 en GT3 RS zien. McLaren rijdt met de P1, MP4-12 C en 650 S. Lamborghini showt zijn Diablo, Aventador, Huracan en Gallardo. Jaguar komt met de FTYPE V8S, Audi met de R8 en RS6 en tenslotte BMW met de M5. Voor Nederland een unieke gebeurtenis, want voor het eerst kan het publiek op 26 mei tientallen dure auto’s op één plek aanschouwen.

Aansluitend aan de parade van de Dutch supercars start de Gumball Parade. Eén voor één komen de supercars met daarin de superstars het stadion ingereden. Op het podium zal presentator Eddy Zoëy de wereldsterren aan het woord laten. Niemand minder dan Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton zal bij hem verschijnen, maar ook Richard Rawlings van Fast N Loud zal lyrisch over zijn auto’s praten. Ook Jon Olsson, skateboardlegende Tony Hawk, DJ producer Deadmau5, voetballer Nickolas Bentner en acteur Dolf Lundgren laten zich deze avond zien. David Hasselhoff heeft toegezegd zijn grootste hit live te gaan zingen. Ondertussen kan het publiek ook nog genieten van de vetste LaFerrari, Bugatti Veyrons, Koenigsegg of Pagani! Het enorme spektakel van Gumball at the ArenA wordt afgesloten door niemand minder dan superster Afrojack. Vanaf tien uur is het veld van de ArenA dan ook toegankelijk voor het publiek zodat iedereen van een weergaloos optreden van deze DJ kan genieten.

Ludieke autorally
De Gumball 3000 is een ludieke autorally waarbij wereldsterren in zeer luxe auto’s de wereld over reizen. De start van de Gumball 3000 is op 23 mei in Stockholm. Via Oslo en Kopenhagen arriveren de peperdure bolides op 26 mei in Amsterdam. Na het enorme feest van Gumball at the ArenA in Amsterdam vertrekt het volledige gezelschap naar San Francisco om op 30 mei in Las Vegas te finishen.

One thought on “Gumball 3000 onthult spectaculair programma in de Amsterdam ArenA

Geef een reactie