Kia

Kia: gloednieuwe Stinger, Picanto en twee nieuwe plug-in hybrides

Kia presenteerde op de Autosalon van Genève in totaal vier nieuwe modellen, waarvan drie wereldprimeurs. De nieuwe Kia Stinger fastback sportsedan beleeft in Genève zijn Europese première. De geheel nieuwe Picanto, Niro Plug-in Hybrid én Optima Sportswagon Plug-in Hybrid zijn stuk voor stuk wereldprimeurs.

“De variëteit aan nieuwe Kia-voertuigen in Genève onderstreept Kia’s ambitie en de aantrekkingskracht van het bedrijf en Kia-modellen”, zegt Michael Cole, Chief Operation Officer van Kia Motors Europa.

Stinger, Picanto, Niro PHEV en Optima Sportswagon PHEV
“De Stinger is de krachtigste en snelste auto ooit van Kia, terwijl de nieuwe Picanto – een van de bestverkopende Kia-modellen wereldwijd – een statement maakt met een gewaagd, modern design, nieuwe technologieën en toonaangevend gebruiksgemak. Nieuwe plug-in hybride varianten van de Niro en Optima Sportswagon helpen Kia met het bereiken van het doel om het brandstofverbruik van het leveringsprogramma ten opzichte van 2014 met 25 procent te verminderen in 2020.”

7 jaar garantie
Alle vier modellen die Kia in Genève presenteert, profiteren uiteraard van Kia’s ongeëvenaarde garantietermijn van 7 jaar of 150.000 kilometer. Ook de lithium-ion polymeerbatterijen in de twee nieuwe PHEV-modellen vallen onder deze garantie.

Kia onthult Europese versie nieuwe Stinger
Kia stelt in Genève de nieuwe Stinger voor met Europese specificaties. De wereldpremière van het model vond recent plaats op de Autoshow van Detroit in januari 2017.

Gran Turismo
Kia’s nieuwe Stinger is een high-performance Gran Turismo in optima forma. Krachtig, elegant, snel en stijlvol. Tijdens elk aspect van de ontwikkeling is rekening gehouden met het einddoel: het ontwerpen en ontwikkelen van de perfecte Gran Turismo. De Stinger maakt een krachtige indruk dankzij slanke flanken, sierlijke welvingen en krachtige heupen. Er is plaats voor vijf volwassenen, plus bagage.

Drie motoren
Kia levert de Stinger in Europa met drie motoren, een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor (255 pk/353 Nm), een 2,0-liter turbodiesel (200 pk/440 Nm) en voor de Stinger GT een 3,3-liter twinturbo V6-benzinemotor (370 pk/510 Nm). De Stinger GT sprint in 5,1 seconden naar 100 km/u. Dat maakt de Stinger GT de snelste Kia ooit.

DRiVE WISE-rijhulpsystemen
De Stinger is leverbaar met achter- en vierwielaandrijving evenals diverse DRiVE WISE-rijhulpsystemen, adaptieve wielophanging (Dynamic Stability Damping Control) en Drive Mode Select met vijf verschillende rijmodi.

Vierde kwartaal 2017
De Stinger is het resultaat van jarenlang intensief ontwerp- en ontwikkelingswerk. Zes jaar na de onthulling van de GT Concept, maakt Kia met de Stinger een buitengewoon krachtig statement. De productie van de Stinger voor Europa start in het vierde kwartaal van 2017. Of de Stinger naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.

Nieuwe Kia Picanto: hoogste kwaliteit en nóg veelzijdiger
Een heuse wereldprimeur op de Autosalon van Genève is de compleet nieuwe Kia Picanto. Het A-segment is dankzij deze nieuwkomer een jeugdige en energieke auto rijker.

Nieuw: de GT-Line
De nieuwe Kia Picanto is ontworpen in de designstudio’s van Kia in Namyang (Zuid-Korea) en Frankfurt (Duitsland). Met krachtige, horizontale lijnen in het front en over de flanken oogt de Picanto groter dan hij is, want hij is exact even lang en breed als zijn voorganger: 3.595 mm lang en 1.595 mm breed. Voor het eerst is de Picanto leverbaar als sportieve GT-Line uitvoering.

Zwevend touchscreen
Binnenin het stijlvolle interieur opgebouwd uit hoogwaardige materialen vormt het ‘zwevende’ 7-inch touchscreen van het infotainmentsysteem een absolute eyecatcher. Het infotainmentsysteem ondersteunt Android Auto™ en Apple CarPlay™. Ook aanwezig is een draadloze inductielader voor smartphones (optioneel). De Picanto is nog beter te personaliseren, dankzij elf exterieurkleuren en diverse interieurkleuren.

Grootste bagageruimte
De nieuwe Picanto heeft een ruimer interieur dan concurrenten en zelfs de grootste bagageruimte in zijn klasse: 255 liter. Extra maatregelen voor de reductie van geluiden en trillingen maken van de nieuwe Picanto een van de meest verfijnde auto’s in het A-segment. De veiligheid is eveneens verbeterd, dankzij toepassing van grotere hoeveelheid Advanced High Strength Steel. De Picanto is tevens de eerste auto in zijn klasse met Autonomous Emergency Braking.

Drie benzinemotoren
Tijdens de marktintroductie in het tweede kwartaal van 2017 is de Kia Picanto leverbaar met een 1.0 of 1.25 MPI benzinemotor. De basismotor is de driecilinder 1.0 MPI met een vermogen van 49 kW (67 pk), een verbruik van 3,9 l/100 km en een CO2-emissie van 89 g/km. De viercilinder 1.25 MPI levert 62 kW (84 pk) en de van de 1.0 MPI afgeleide 1.0 T-GDI – die in het vierde kwartaal komt – levert 74 kW (100 pk).

De nieuwe Kia Niro Plug-in Hybrid: praktisch en héél zuinig
Kia trekt op de Autosalon van Genève het doek van de geheel nieuwe Niro Plug-in Hybrid. De versie combineert de veelzijdigheid van een crossover met maximale brandstofefficiëntie dankzij de geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn. De Niro is de eerste auto op de markt die op twee trends inspeelt: de toenemende vraag naar plug-in hybrides (voorspelling van meer dan 600.000 exemplaren per jaar tegen het einde van 2023) en de toenemende vraag naar compacte crossovers.

Meer dan 55 kilometer elektrisch rijden
De Niro Plug-in Hybrid komt in het derde kwartaal van 2017 op de Europese markt en maakt gebruik van een efficiënte 1,6-liter GDI (Gasoline Direct Injection) benzinemotor én een 8,9 kWh lithium-polymeer accupakket. Kia verwacht een CO2-emissie van minder dan 30 g/km te realiseren. De elektrische range bedraagt meer dan 55 kilometer.

Trekgewicht extensiepakket
De introductie van de plug-in hybride aandrijflijn heeft vrijwel geen gevolgen voor de interieurruimte. Het accupakket is geplaatst onder de achterbank en laadvloer van de 318 liter grote bagageruimte. Een optioneel trekgewicht extensiepakket – zeldzaam in het hybride segment – geeft de Niro Plug-in Hybrid een geremd trekgewicht van 1.300 kilogram.

Eco DAS
Een regeneratief remsysteem zet kinetische remenergie om in elektrische energie voor de batterij. Dat gebeurt tijdens gas liften en remmen. De Eco Driving Assistant System (Eco DAS) ondersteunt de bestuurder om zo zuinig mogelijk te rijden. Eco DAS omvat Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC). CGC adviseert de bestuurder wanneer gas liften of afremmen het beste kan. PEC maakt gebruik van het navigatiesysteem en de cruise control, om actief het energieverbruik te beïnvloeden op basis van topografische veranderingen op de route vóór de auto. Hierbij wordt ook rekening gehouden met hoogteverschillen. Het touchscreen van het infotainmentsysteem geeft de status van de batterij weer en laat zien waar oplaadstations in de omgeving zijn.

De nieuwe Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid
Kia onthult een tweede, geheel nieuwe plug-in hybride op de Autosalon van Genève: de Optima Sportswagon Plug-in Hybrid. De Europese verkoop van deze nieuwkomer start in het derde kwartaal van 2017. De auto is exclusief voor de Europese markt ontwikkeld.

Meer dan 60 kilometer elektrische rijden
De nieuwe Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid combineert de praktische bruikbaarheid van de Optima Sportswagon met de uiterst efficiënte aandrijflijn van de in 2016 geïntroduceerde Optima Plug-in Hybrid Sedan. De auto heeft een bagageruimte van 440 liter: 133 liter meer dan de sedan. De plug-in hybride is voorzien van een 2.0-liter viercilinder GDI-motor met 115 kW/156 pk, een zestrapsautomaat, een 50 kW/68 pk sterke elektromotor én een 11,26 kWh lithium-ion polymeer batterij (Optima PHEV Sedan heeft 9,8 kWh). Het systeemvermogen komt uit op 205 pk samen met 375 Nm trekkracht. De elektrische range bedraagt meer dan 60 kilometer en de CO2-uitstoot 34 g/km. De lage gebruikskosten en het maximale gebruiksgemak maakt de Optima Sportswagon Plug-in Hybrid interessant voor zowel zakelijke als particuliere rijders.

Intelligente rijhulpsystemen
De Optima Sportswagon PHEV beschikt over tal van features die voor meer veiligheid en comfort zorgen, zoals een infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen met ondersteuning van Android Auto™ en Apple CarPlay™. Kia Connected Services powered by TomTom™ geeft live verkeersinformatie, flitsmeldingen en weersvoorspellingen. Een draadloze inductielader voor smartphones is optioneel. Intelligente rijhulpsystemen helpen ongelukken voorkomen of de gevolgen ervan beperken.

Geef een antwoord