Ferrari

Ferrari 812 Superfast: met 800 pk de krachtigste productie-auto ooit van Ferrari

Met de 812 Superfast heeft Ferrari tijdens de Autosalon van Genève de krachtigste en snelste productie-Ferrari in de historie van het merk gepresenteerd. De 812 Superfast voegt een nieuw hoofdstuk toe aan Ferrari’s 12-cilindergeschiedenis, en borduurt voort op de legacy van de F12berlinetta en F12tdf. De 812 Superfast wordt aangedreven door een nieuwe 6.5-liter V12 met 588 kW/800 pk. Daarmee is het model de nieuwe benchmark in het segment voor sportwagens met een krachtbron in midden-voor opstelling.

De V12 levert zijn maximumvermogen bij 8.500 toeren per minuut, wat zich vertaalt in een specifiek vermogen van 123 pk/liter. Waarden waar geen enkele andere productieauto met een motor in het vooronder ook maar bij in de buurt is gekomen, en die garant staan voor topprestaties die passen bij het exclusieve karakter van Ferrari’s V12-heritage.

Geef een antwoord