Ferrari

Kroymans Ferrari viert 70-jarig bestaan in stijl met 70 Year Anniversary Parade

Ferrari bestaat dit jaar zeventig jaar en Kroymans Ferrari viert deze mijlpaal op vrijdag 26 mei aanstaande in stijl met de Ferrari 70 Year Anniversary Parade. Meer dan 70 actuele en historische Ferrari’s nemen die dag deel aan een jubileumevenement van Kroymans Ferrari met als hoofdprogramma een prachtige parade vanaf Buitenplaats Amerongen. Eén van de hoofdrollen op 26 mei is weggelegd voor een Nederlandse publieksprimeur: de exclusieve, 963 pk sterke LaFerrari Aperta maakt tijdens de 70 Year Anniversary Parade namelijk voor het eerst zijn opwachting in ons land.

Precies zeventig jaar geleden introduceerde Enzo Ferrari – oprichter van het Italiaanse merk met het steigerende raspaard – de Ferrari 125S, waarmee hij de basis legde voor het meest tot de verbeelding sprekende sportwagenmerk ter wereld. Zeven decennia Ferrari hebben geresulteerd in een fantastisch erfgoed aan memorabele sportwagens en exclusieve limited editions van onschatbare waarde. Diezelfde 125S, de 250 GTO, de F40 en meer recent de Ferrari Enzo en LaFerrari zijn slechts enkele voorbeelden uit die illustere, zeventigjarige historie.

70 Year Anniversary Parade
Een aantal van die historische Ferrari’s maakt op 26 mei aanstaande samen met actuele modellen zijn opwachting tijdens de 70 Year Anniversary Parade van Kroymans Ferrari. De officiële Ferrari-dealer uit Hilversum viert via deze exclusieve tour samen met zijn klanten en relaties de heugelijke mijlpaal van het sportwagenmerk uit het Italiaanse Maranello. De sfeervolle locatie Buitenplaats Amerongen vormt het toneel waar zich die dag een bonte verzameling van actuele en klassieke Ferrari’s verzamelt. Om 14.00u wordt bij Buitenplaats Amerongen het startschot gegeven voor de 70 Year Anniversary Parade, waarvan het startveld inmiddels meer dan zeventig auto’s telt. Tot de deelnemers behoren onder meer exclusieve modellen als de F40, een 250 GT Pininfarina Cabriolet, een Dino, een 512 BB en een Testarossa, maar bijvoorbeeld ook de huidige California T, 488 GTB en de zojuist gelanceerde Ferrari GTC4 Lusso T.

Nederlands publieksdebuut LaFerrari Aperta
Een ander hoogtepunt van de 70 Year Anniversary Parade is de presentatie van de exclusieve LaFerrari Aperta, waarmee Kroymans Ferrari voor een heuse Nederlandse publieksprimeur zorgt. De LaFerrari Aperta is de open limited edition op basis van de alom geprezen LaFerrari supersportwagen. Aan de basis van de ongeëvenaarde prestaties van de LaFerrari Aperta ligt een HY-KERS hybride aandrijflijn met een 800 pk sterke 6.262cc V12 en een 120 kW sterke elektromotor. Gezamenlijk zijn die aandrijfunits goed voor een vermogen van 963 pk en 900 Newtonmeter aan koppel. Daarmee is deze limited edition – het eerste Ferrari-model dat voorzien is van het speciale 70th Anniversary embleem – goed voor een topsnelheid van ruim 350 km/u, een sprint 0-100 km/u onder de 3 seconden, een acceleratie van 0-200 km/u in een indrukwekkende 7,1 seconden en een 0-300 km/u sprint in 15 seconden rond. De HY-KERS technologie in de LaFerrari Aperta maakt deze beperkt geproduceerde open Ferrari niet alleen tot de meest high-performance Ferrari ooit, het is tevens het meest efficiënte model ooit van het merk met het steigerende raspaard.

Geef een antwoord