Jeep

Jeep® Compass: compleet nieuwe compacte SUV

Met de nieuwe Compass wordt het assortiment Jeep-modellen in het segment van compacte SUV’s gecompleteerd. Het grootste SUV-segment in Europa groeit de komende jaren naar verwachting met 20% tot 7,5 miljoen eenheden in 2020.

“Onze compleet nieuwe Compass schaart zich in het populaire compacte SUV-segment dat wereldwijd nu al goed is voor meer dan 6,3 miljoen voertuigen per jaar. In Europa stijgt dit aantal naar twee miljoen eenheden in 2020,” zegt Mike Manley, Head of Jeep wereldwijd. “De Jeep Compass legt de lat weer hoger in zijn segment met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder de beste 4×4 offroad capaciteiten in zijn klasse, eigentijds en authentiek Jeep design, uitstekende en dynamische onroad rij-eigenschappen en een volledige reeks van gebruiksvriendelijke connectiviteit en veilgheidstechnologieën. Bovendien toont de Compass onze continue toewijding aan om op juiste wijze te groeien met Jeep wereldwijd.”

Om aan alle uiteenlopende behoeftes van consumenten in de EMEA-regio (Europa, Afrika en Midden-Oosten) te voldoen, komt de Compass beschikbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren, in totaal acht aandrijflijnen en vier uitrustingsniveaus: Sport, Longitude, Limited en Trailhawk. De Limited-uitvoering van de Compass staat aan de top op gebied van verfijning, technologische content en uitrusting. Op offroad gebied biedt de Trailhawk-uitvoering de beste Trail Rated 4×4-capaciteiten in zijn segment. De standaarduitrusting komt tegemoet aan de meest veeleisende wensen op gebied van offroad capaciteiten.

“Met de Compass completeert Jeep zijn aanbod in Europa en is het merk in elk SUV-segment aanwezig,” vertelt Dante Zilli, Head of Jeep Brand in EMEA. “De Compass stuwt het merk naar een nog hoger niveau met een ideale propositie voor Europese consumenten. Door de legendarische offroad capaciteiten te combineren met een onderscheidend design en verschillende gebruiksvriendelijke technologieën die elke rit veiligheid, comfort en connectiviteit garanderen.

De compleet nieuwe Compass staat deze zomer in Nederland bij de Jeep dealer vanaf € 30.990.

De introductie van de nieuwe Compass in Europa wordt gevierd met de Opening Edition die een perfecte samensmelting is van karakter, design, technologie en capaciteiten. Dit complete pakket omvat een interessante standaarduitrusting en flexibele financiële oplossingen voor vroege kopers. De order intake van de Opening Edition start deze maand.

Consumenten kunnen de compleet nieuwe Compass ook nu al bij de Jeep dealer ervaren. Nog voordat het nieuwe model in de showroom staat, introduceert Jeep een innovatieve manier voor consumenten om er alvast kennis mee te maken. Dankzij augmented reality, gebaseerd op Google’s Tango technologie, is het mogelijk om de nieuwe Compass te ontdekken. Deze eenvoudig te bedienen applicatie is ontwikkeld door Google, Lenovo en Accenture.

Onderscheidend, tijdloos en authentiek Jeep design met premium uitrusting

Het design van de nieuwe Compass is onderscheidend, eigentijds en komt dynamisch breed over. De Compass is direct herkenbaar als Jeep dankzij typische stijlkenmerken, zoals de zevenslots grille  en trapeziumvormige wielkasten. De grille is aan de binnenzijde van de openingen in plaats van chroom in glanzend zwart uitgevoerd. De donkere koplampbehuizing voegt nog meer persoonlijkheid en karakter toe aan de voorzijde van de Compass.

Van opzij is de Compass aantrekkelijk door de dynamische daklijn en geprononceerde wielkasten. De ramen gaan bijna compleet rondom in elkaar over – ‘full windows surround’ (DLO) – terwijl het dak is uitgevoerd in glanzend zwart. Een tweepanelige, open dakconstructie is beschikbaar die zowel ten goede komt van de hoofdruimte als het vrijheidsgevoel. Aan de achterzijde vallen de unieke rechthoekig gevormde achterlichten op die overgaan in de achterklep. Voor nog meer gebruiksgemak is ook een elektrisch te bedienen achterklep beschikbaar.

Hoogwaardig interieurdesign biedt premium uitrusting en technologie

Verfijnde materialen en technische details zijn opgenomen in het interieur. Het trapeziumvormige middengedeelte van het dashboard is een karakteristiek Jeep-designelement waarin het Uconnect-systeem is geïntegreerd met een 5, 7 of 8,4-inch touchscreen. Het middenconsole herbergt verder netjes funtionele eigenschappen, zoals de pook, Selec-Terrain-knop, elektronische handrem, stop-start (ESS), airconditioning- en volumeknoppen en oplaad- en connectiviteitspoorten. Het instrumentencluster omvat ook een 3,5- of 7-inch LED informatiedisplay. Het kleurenscherm van 7-inch met meer zicht op alle informatie is standaard op de Limited en Trailhawk uitvoeringen.

Vooruitstrevende gebruiksvriendelijke technologie waaronder compleet nieuwe infotainment-systemen

Op gebied van infotainment zet de Jeep Compass ook nieuwe maatstaven. De nieuweling biedt drie nieuwe Uconnect-systemen (Uconnect 5.0, 7.0 en 8,4NAV) die communicatie-, entertainment- en navigatiefuncties omvatten die het rijplezier voor de bestuurder en het comfort voor alle passagiers verhogen. Het Uconnect 7.0 of 8,4NAV-inch systeem biedt een hoge resolutiescherm, waarvan de aanraakfunctie verder is verbeterd. Ook is Apple CarPlay en Android Auto geïntegreerd (standaard op Limited en Trailhawk) met functies voor handsfree telefonie, navigatie en stembediening. Dit stelt consumenten in staat om de stembediening op hun telefoons naadloos te laten integreren in de auto.

Beste offroad capaciteiten in zijn klasse met twee 4×4-aandrijfsystemen

Twee vooruitstrevende, intelligente en fulltime 4×4-systemen zijn verantwoordelijk voor de beste offroad capaciteiten in zijn klasse: Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low. Laatstgenoemde heeft een kruipversnelling van 20:1. Wanneer nodig sturen beide systemen voor optimale grip tot 100 procent van het beschikbare motorkoppel naar welk wiel dan ook. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low 4×4 werkt met het Jeep Selec-Terrain systeem met vijf instelmodes (Auto, Snow, Sand en Mud, plus de exclusieve Rock-instelling op de Trailhawk) voor de allerbeste vierwielaandrijving op de weg of in het terrein, bij welke weersomstandigheden dan ook.

Innovatie wordt voor elk nieuw voertuig van Jeep met hoofdletters geschreven en de Compass is uitgerust met uitschakelbare achterasaandrijving (PTU) – zodat de 4×4 modellen ook qua brandstofverbruik superefficiënt zijn. Zowel Jeep Active Drive als Jeep Active Drive Low schakelt onmiddellijk in op het moment dat 4×4 tractie nodig is.

De rijhoogte van de Trailhawk-uitvoering is vergroot met 2,5 cm, terwijl de terreinvaardige Compass verder is voorzien van skid plates, rood sleepoog aan de achterzijde, aggressieve 17-inch offroad banden en een bodemvrijheid van 22,9 cm. Bovendien zijn de voor- en achterzijde uniek vormgegeven teneinde de aan- en uitloophoeken te verbeteren: 29,1° voor en 33,1° achter.

Voor nog meer Trail Rated offroad capaciteiten biedt Selec-Terrain op de Trailhawk-uitvoering ook Selec-Speed Control en Hill-descent Control.

Een compleet aanbod van aandrijflijnen

Om aan alle uiteenlopende behoeftes en voorkeuren van consumenten te voldoen, biedt de Compass acht verschillende aandrijflijnen, twee diesel- en twee benzinemotoren en twee transmissies: de negentraps automaat en handbak met zes versnellingen.

In Europa bestaat het aanbod uit een benzine en twee dieselmotoren. Aan benzinezijde levert de 1.4 MultiAir2 turbomotor met start/stop 140 pk bij 5.000 toeren en 230 Nm koppel bij 1.750 toeren in combinatie met de handgeschakelde transmissie met zes versnellingen en 4×2-aandrijving. De 1,4-liter MultiAir2 levert zelfs 170 pk bij 5.500 toeren en een koppel van 250 Nm bij 2.500 toeren gekoppeld aan de negentraps automaat en 4×4-aandrijving.

Aan dieselzijde levert de efficiënte 1.6 MultiJet II met stop/start 120 pk bij 3.750 toeren en 320 Nm koppel bij 1.750 toeren gekoppeld aan de handgeschakelde transmissie en 4×4-aandrijving. De 2.0 MultiJet II met start/stop levert zelfs 140 pk bij 4.000 toeren en 350 Nm koppel bij 1.750 toeren gekoppeld aan de negentraps automaat en 4×4-aandrijving. De meest krachtige diesel is de 2.0 MultiJet II met 170 pk gekoppeld aan de negentraps automaat en 4×4-aandrijving maakt het dieselaanbod compleet.

De 2.4 Tigershark benzinemotor met MultiAir2 technologie levert 184 pk bij 6.400 toeren en 237 Nm koppel. Ook is er een minder krachtige versie beschikbaar met 150 pk. Beide motoren zijn gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie en 4×4-aandrijving. De Tigershark benzinemotor is alleen verkrijgbaar in Rusland, Afrika en het Midden-Oosten.

Meer dan 70 beschikbare geavanceerde veiligheids- en beveiligingsfuncties

De Jeep Compass biedt meer dan 70 beschikbare actieve en passieve veiligheidsfuncties. Tijdens de ontwikkeling van de Jeep Compass stond de veiligheid van de bestuurder en passagiers voorop. Zowel de Forward Collision Warning-Plus (FCW) als de LaneSence Departure Warning-Plus (LDW) wordt standaard aangeboden. De Blind-spot Monitoring en Rear Cross Path detection, ParkView Rear Backup Camera, Fully Automated Parallel en Perpendicular parkeerhulpsysteem, Adaptive Cruise Control, Electric Stability Control (ESC) met electronic roll mitigation en zes geïntegreerde airbags zijn beschikbaar. Als extra beveiliging heeft de Jeep Compass een ‘veiligheidskooi’ constructie die bestaat uit meer dan 65% gehard staal.

Tijdens de autosalon van Genève worden twee Limited en twee Trailhawk modellen tentoongesteld. Jeep voorziet een van de Limited-modellen van een gelimiteerde Pearl White Tricoat lak, zwartleren bekleding en 1,4-liter MultiAir2 turbomotor met 170 pk gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie en 4×4-aandrijving. De andere Compass Limited is voorzien van een gelimiteerde Granite Crystal lak, Sky Grey Cloth interieur met leren bekleding en 2,0-liter MultiJet II diesel met 140 pk gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie en 4×4-aandrijving.

De Trailhawk modellen in Spitfire Orange met Rhino interieur beschikken beide over een 170 pk sterke 2.0 MultiJet II dieselmotor die is gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie.

Geef een antwoord