Nissan

Nissan presenteerde in Genève nieuwe QASHQAI

Op de autosalon van Genève 2017 gaf Nissan toekomstige, slimme mobiliteit gestalte. De belangrijkste aandachttrekker op dit gebied is de nieuwe Nissan QASHQAI. Nissan heeft op zijn toonaangevende crossover een aantal verbeteringen doorgevoerd die hem een meer premium uitstraling geven, die het ontwerp weer helemaal up to date maken en die de prestaties verbeteren. Daarnaast is het nieuwe model leverbaar met het innovatieve ProPILOT. Dit systeem maakt autonoom rijden op de snelweg mogelijk.

ProPILOT is onderdeel van Nissan Intelligent Mobility. Een strategie waarbij een uitstoot zonder schadelijke gassen en rijden zonder ongevallen centraal staan. Het project is een jaar geleden, tijdens de autosalon van Genève in 2016, voor het eerst publiek gemaakt. Sinds die tijd hebben de medewerkers van Nissan aanzienlijke vooruitgang op alle drie de pijlers geboekt. Dat zijn Intelligent Driving (vooruitgang op het gebied van autonoom rijden), Intelligent Power (vooruitgang op het gebied van aandrijflijnen) en Intelligent Integration (een brede strategie waarmee Nissan voertuigen meer in het dagelijks leven integreert).

De vooruitgang die met Intelligent Driving is geboekt omvat onder meer een publieke demonstratie van Seamless Autonomous Mobility (SAM). Hierbij wordt gebruik gemaakt van NASA-technologie die autonoom rijdende voertuigen helpt bij het ontwijken van onverwachte obstakels.

Verder investeert Nissan in technologie waarmee auto’s op het stroomnetwerk kunnen worden aangesloten – onderdeel van Intelligent Integration. De eerste praktijktests zijn in Denemarken en Groot-Brittannië. Daar kunnen de eerste Nissan-rijders de in hun elektrische auto opgeslagen energie al leveren aan het elektriciteitsnet.

Nissan xStorage
Nissan heeft ook vooruitgang geboekt op het gebied van stroom opslaan in gebruikte accu’s. Hierbij past het merk tweedehands accu’s van Nissans LEAF toe. De eerste exemplaren van Nissan xStorage bevinden zich nu al in huizen en bedrijven en zorgen zelfs voor stroom in de Amsterdam Arena, het thuisstadion van Ajax.

Nissan BladeGlider
Het prototype van de Nissan BladeGlider laat zien hoe spannend een sportieve EV van Nissan kan zijn. Dit is een belangrijk element van het onderdeel Intelligent Power. Nissan demonstreerde in februari al dit prototype in Monaco met de kersverse ambassadeur voor elektrische aandrijving, Hollywood-actrice Margot Robbie, achter het stuur.

ProPILOT
Naast al deze activiteiten en innovaties heeft Nissan bekend gemaakt dat ‘s werelds best verkopende elektrische auto – de Nissan LEAF – eveneens ProPILOT-technologie krijgt die autonoom rijden naar nieuwe hoogten stuwt. Deze technologie staat gepland voor de compleet nieuwe tweede generatie die binnenkort op de markt verschijnt.

ProPILOT controleert de besturing, de acceleratie en het remmen in een rijbaan op de snelweg. Dit verhoogt het zelfvertrouwen van bestuurders en geeft ze meer vrijheid. Japanse bestuurders van de Nissan Serena genieten al van deze nieuwe technologie.

Vorige week nog, heeft Nissan een groot media-evenement in London georganiseerd, waarbij deze verbeterde versie van ProPILOT voor het eerst in Europa is gedemonstreerd.

Paul Willcox, voorzitter van Nissan-Europa, zei hierover: “We hebben ontzettend veel bereikt sinds we een jaar geleden het plan voor Nissan Intelligent Mobility, waarmee we naar nul uitstoot en nul ongevallen willen, bekend hebben gemaakt. Modellen zoals de nieuwe QASHQAI, die we hier in Genève onthullen, vormen slechts het begin van onze reis op weg naar een meer intelligente toekomst van het autorijden.”

Geef een antwoord