Nissan

Nissan presenteert geheel nieuwe NP300 Navara

De geheel nieuwe Nissan NP300 Navara zet de nieuwe standaard in de klasse van de pick-ups met een laadvermogen tot een ton. Hij profiteert van Nissans leidinggevende rol in het Crossover-segment en combineert de succesvolle eigenschappen met ruim tachtig jaar ervaring op het gebied van pick-ups.

Nissan richtte zich bij de ontwikkeling van de nieuwe NP300 Navara op meer comfort en verfijning, met behoud van off-road capaciteiten, duurzaamheid en hoog laadvermogen. Het model is op alle fronten vernieuwd, met een ijzersterk en robuust chassis dat op een groot aantal punten is gewijzigd voor betere rijeigenschappen. Met hetzelfde DNA als de succesvolle crossover-modellen van Nissan, zoals de QASHQAI en X-TRAIL, profiteert de NP300 Navara van een comfortabel interieur met de typische stijl en moderne features van een personenauto. Bovendien geeft Nissan met een garantietermijn van 5 jaar/160.000 km een duidelijk signaal af op het gebied van vertrouwen en zekerheid.

Rijkwaliteiten
Een van de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe NP300 Navara is dat hij rijdt als een typische crossover. Om dat te bewerkstelligen zonder de bewezen off-road kwaliteiten te beïnvloeden, ontwierp Nissan een nieuwe vijf-link achterwielophanging voor de Double Cab-versie. Het comfort en stuurgedrag is daarmee aanzienlijk verbeterd, terwijl de ophanging 20 kilo minder weegt dan het bladveersysteem van de vorige generatie. De King Cab-versie is voorzien van grondig vernieuwde bladveren die niet alleen zeven kilo lichter zijn dan voorheen, maar ook de achterste vrijloophoek met 3,1 procent verbeteren en rijgeluiden verder reduceren.

Technologie
Geheel in lijn met Nissans passie om te innoveren, is de nieuwe NP300 Navara voorzien van een uitgebreide reeks nieuwe technieken. In het segment dat traditioneel niet voorop loopt op het gebied van de nieuwste comfort- en veiligheidsvoorzieningen, introduceert Nissan de Around View Monitor en Forward Emergency Braking (FEB). Daarmee is de NP300 Navara uniek in zijn klasse. Andere voorzieningen zijn cruise control, Hill Descent Control (HDC) en Hill Start Assist (HSA). Ook Keyless Entry, achteruitrijcamera en parkeersensoren zijn leverbaar.

Interieur
In het nieuwe interieur is ieder element ontworpen voor een ‘first class ride’. Er is geïnvesteerd in kwaliteit, ruimte en praktische bruikbaarheid voor bestuurder en passagiers. Het dashboard is geheel nieuw ontworpen. Het ontwerp creëert meer ruimte voorin, terwijl de voorste stoelen zijn vernieuwd voor een betere ergonomie en ondersteuning. De NP300 Navara is voorzien van dual zone climate control, evenals verbeterde ventilatie en stoelen voor passagiers achterin in het geval van de Double Cab.

Exterieur
De Nissan NP300 Navara is ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de wensen van Europese klanten. De pick-up, die in Europa wordt geproduceerd, heeft in alle uitvoeringen een uitgesproken sportieve en robuuste uitstraling. Hij is direct herkenbaar als lid van de Nissan-familie door de V-vorm in de grille en de boemerangvormige LED-dagrijverlichting.

Aandrijving
Nissan levert de NP300 Navara met een nieuw ontwikkelde 2.3 dCi dieselmotor die 24 procent zuiniger is dan die van de vorige generatie. Behalve de versie met 118 kW (160 pk) is er ook een twinturbovariant met een vermogen van 140 kW (190 pk). Het model is naar wens verkrijgbaar met een handbediende zesbak of een zeventrapsautomaat (alleen op de Double Cab-uitvoeringen). Tevens is er keuze uit 2WD of 4WD met uitmuntende off-road capaciteiten.

Laadcapaciteit
De meeste pick-ups worden intensief gebruikt als werkpaard. Dat weet Nissan maar al te goed en dus is de NP300 Navara ontworpen om flink te kunnen worden belast. Met een laadvermogen van meer dan een ton en een indrukwekkend trekgewicht van 3,5 ton is hij berekend op de zwaarste klussen. De bijzonder sterke C-profielen met verschuifbare klemmen in de laadbak zijn ontworpen om lading van alle soorten en maten veilig vast te zetten. Voor nog meer bruikbaarheid is de laadvloer van de Double Cab-uitvoering met 67 mm verlengd tot 1.578 mm, ofwel de langste laadvloer in deze klasse. De King Cab biedt een laadlengte van 1.788 mm.

Ervaring sinds 1935
Ponz Pandikuthira, Director of Light Commercial Vehicles bij Nissan Europe: “Sinds de bouw van de eerste pick-up in 1935 hebben al meer dan 14 miljoen klanten in 180 landen gekozen voor de betrouwbaarheid van Nissan. De pick-ups zijn belangrijke voertuigen waarop ondernemers moeten kunnen vertrouwen. Voor de twaalfde generatie van onze pick-up hebben we onze decennialange ervaring gebundeld met de feedback van klanten om een NP300 Navara te ontwikkelen die op het gebied van prestaties, praktische bruikbaarheid en exploitatiekosten nieuwe maatstaven zet.”

De nieuwe Nissan NP300 Navara beleeft zijn Europese debuut op de autoshow van Frankfurt (IAA) op 15 september 2015. De definitieve specificaties en de prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Geef een antwoord