Nissan

Nissan pakt zijn nieuwste mobiele apparaat uit: LEAF 30 kWh

Nissan heeft als meest toonaangevende fabrikant van elektrisch aangedreven auto’s zijn nieuwe Nissan LEAF 30 kWh ‘uitgepakt’ op de GSMA Mobile World Congress 2016 in Barcelona. Op dit wereldcongres komen alle grote merken op het gebied van technologie bij elkaar.

Nissan heeft niet alleen de actieradius van de LEAF 30 kWh met 26 procent vergroot tot 250 kilometer op een enkele lading, de fabrikant heeft ook het NissanConnect EV-infotainmentsysteem verder verbeterd. Nissan luisterde de presentatie op het GSMA Mobile World Congress op met de live ‘unboxing’ van de nieuwe LEAF 30 kWh en een film die alle updates voor de nieuwste versie van de LEAF belicht.

142812_6_11

Innovatieve in-car connectiviteit
Nissan debuteert met een spectaculaire presentatie op het technologiecongres. Het showt zijn innovatieve benadering van in-car connectiviteit in de nieuwe LEAF en slaat daarmee een brug tussen de wereld van de auto en die van de technologie.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles van Nissan Europe, vertelt: ‘Dit is een uitgelezen gelegenheid om onze nieuwste technologie te laten zien, te midden van de grootste spelers op het gebied van mobiele innovatie. Nissan is niet alleen leider op het gebied van elektrische mobiliteit, we willen ook onze vooruitstrevende technologie, connectiviteit en e-mobility bereikbaar maken voor het grote publiek.’

Toegang op afstand
Het verbeterde NissanConnect EV is een van de vooruitstrevendste telematicasystemen die beschikbaar zijn. Daarmee kunnen berijders van de Nissan LEAF met een druk op een knop talloze functies van hun auto bedienen. Het systeem biedt op afstand toegang en helpt te allen tijde de toestand van het accupakket te controleren, het opladen van de accu op afstand te regelen, de climate control in te schakelen en onderweg oplaadpunten te vinden. Ook stuurt het systeem zo nodig digitale waarschuwingen en herinneringen. Bovendien kan de berijder via het vernieuwde systeem zijn rijgedrag, energieverbruik en de bespaarde CO2-emissie per rit analyseren.

‘In een volledig verbonden en mobiele wereld is in-car connectiviteit tegenwoordig onmisbaar. Daarom is Nissan trots dat het vooroploopt bij de ontwikkeling van efficiënte en betrouwbare in-car connectiviteitstechnologie en die voor een breed publiek toegankelijk en bereikbaar maakt’, aldus Dunsmore.

142819_6_11

One thought on “Nissan pakt zijn nieuwste mobiele apparaat uit: LEAF 30 kWh

Geef een reactie