Nissan

Nissan en Playstation onthullen toekomstvisie

LaVoiturerenissanconcept1Nissan heeft de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo onthuld. Met dit virtuele model blikt de fabrikant vooruit naar een eventuele, toekomstige superauto. De auto is ontworpen in nauwe samenwerking met Polyphony Digital Inc., de makers van Gran Turismo voor de legendarische PlayStation.

LaVoiturerenissanconcept2De NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo begon als een soort droom project voor ontwerptalenten van Nissan Design Europe, dat gevestigd is in Londen. Ze kregen de vrije hand bij het ontwerpen van een superauto die ze in hun eigen Gran Turismo-droomgarage zouden willen parkeren. Nissan zag vervolgens zoveel potentieel in het design, dat een team gespecialiseerd in advanced engineering werd gevraagd een bijdrage aan het project te leveren. Een groep technici van het Nissan Technical Centre in Atsugi (Japan) nam deze taak op zich. 

Mede dankzij de extra inbreng van deze technici biedt de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo een vooruitblik op een superauto die Nissan zou kunnen ontwikkelen. 

LaVoiturerenissanconcept3Download
Vanaf juli kunnen liefhebbers de prestaties van de ‘nieuwste Nissan’ zelf beoordelen. Dan is hij beschikbaar als download voor Gran Turismo 6. Gamers konden al racen met de Nissan GT-R en de historische Skyline-modellen. Het illustreert Nissans rijke historie van sensationele en snelle auto’s.

Virtueel rijden in Gran Turismo is geweldig. Maar Nissan legt zich uiteraard toe op driedimensionale auto’s en de fabrikant gelooft dat de wereld klaar is voor de NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo. 

Geef een reactie