Nissan

Nissan rolt NOTE in gigantische bal van een berghelling

nissan note zorbOm de kracht van het Safety Shield te illustreren, liet Nissan een exemplaar van de nieuwe NOTE van een berghelling rollen in de grootste opblaasbare bal ter wereld – de CarZorb. Een dergelijke opblaasbare, dubbelwandige bal wordt ‘zorb’ genoemd en is ooit bedacht in Nieuw-Zeeland, als tijdverdrijf voor thrillseekers. Liefhebbers van spanning en avontuur kunnen in de zorb klimmen en met snelheden tot zo’n 60 km/uur van een heuvel rollen. Nissan ontwikkelde op basis van de zorb de ‘CarZorb’, met daarin een echte Nissan NOTE. De kolossale creatie heeft een diameter van 6 meter en een omtrek van meer dan 18 meter.

Test op militaire basis
Het duurde meer dan twee maanden om de ruim een ton wegende bal te vervaardigen. De CarZorb werd vervolgens getest op een geheime militaire basis in het Verenigd Koninkrijk. De stunt was bedacht om de werking te illustreren van Nissans Safety Shield – een pakket assistentie- en veiligheidssystemen om de Nissan-bestuurder te waarschuwen voor gevaar en te behoeden voor ongelukken. De video van de CarZorb die met de Nissan NOTE erin van een berghelling rolt, komt uit terwijl Nissan de eerste verjaardag van de nieuwe NOTE in Europa viert.

Veilig op weg
De Nissan NOTE zit vol innovatieve techniek om het rijden veiliger te maken. Lane Departure Warning, Blind Spot Warning en Moving Object Detection vormen samen het Nissan Safety Shield. Dit unieke pakket veiligheidsvoorzieningen functioneert op basis van de techniek van de 360° Around View Monitor en de beelden die de baanbrekende, zelfreinigende camera aan het systeem doorgeeft.

‘De Nissan NOTE is voorzien van een hele reeks veiligheidssystemen die de auto en de inzittenden beschermen als een veilige luchtbel’, vertelt Bastien Schupp, Vice President Strategy & Marketing. ‘Nissans Safety Shield is ongeëvenaard en overtreft de veiligheidssystemen in alle andere kleine gezinsauto’s. De ontwikkeling van de kolossale CarZorb was een opwindende en indrukwekkende manier om te illustreren wat Nissans Safety Shield eigenlijk kan en doet.’

Geef een reactie