Algemeen

Tips voor het kopen van een tweedehands auto

Het kopen van een tweedehandsauto hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Toch kleven er wel wat onzekerheden aan een gebruikte auto. Of de verkoper nu een particulier of een professional is, je hoeft deze niet op zijn blauwe ogen geloven als deze informatie over je toekomstige aankoop geeft. Het internet geeft ons genoeg mogelijkheden om zelf research te doen en zaken te checken.

Prijs van je tweedehands auto
De verkoper wil uiteraard zo veel mogelijk vangen voor zijn auto. Goed dus om zelf even uit te zoeken wat een gangbare prijs is voor een model van die leeftijd. De makkelijkste manier om dit te doen is om de dagwaarde op te zoeken. Dit kan via diverse sites, bijvoorbeeld via de ANWB of de BOVAG. Een andere manier om de prijs te checken is om verkoopsites van auto’s af te gaan en te kijken voor welke prijs je auto door anderen wordt aangeboden.

Doe een kentekenckeck
Een kentekencheck biedt een schat aan informatie over de auto. Ga bijvoorbeeld eens naar www.rdwkenteken.net. Daar kun je een gratis kentekencheck doen die je onder andere vertelt hoe lang de apk nog geldig is, wat de nieuwprijs van de auto was en ook allerlei technische aspecten vertelt zoals het brandstofgebruik. Deze gegevens moeten een aardig beeld geven of de auto geschikt is en of de verkoper de juiste informatie heeft gegeven.

Na het kopen van de auto
Is de prijs goed, heeft de auto geen verborgen gebreken en heb je naar tevredenheid een proefrit gemaakt? Dan kan je met een gerust gevoel je auto kopen. Vergeet ook niet direct na het overschrijven van het kenteken de autoverzekering te regelen. Je kan dit ook eventueel al eerder doen als je van te voren weet op welke datum de overdracht plaats gaat vinden.

Heb jij nog goede tips? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie