Volkswagen

Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio nu ook online

Volkswagen VW beetleDe Volkswagen Beetle krijgt op veel gebieden een hightech impuls. Hij gaat online met Car-Net en via Mirrorlink – waarmee je een smartphone kunt ‘spiegelen’ met het display. De Volkswagen Beetle is vanaf heden ook verkrijgbaar met nieuwe assistentie- en navigatiesystemen én zuinigere motoren.

Met de Car-Net optie (Executive- pakket) krijgen de Beetle en Beetle Cabriolet voor het eerst online mogelijkheden zoals ‘real-time’ verkeer-/weer-/parkeerinfo, realistische navigatieweergave via Google Maps en meer. Ook een WiFi-hotspot is inbegrepen. Ofwel: internet in de auto – ook onderweg.

Spiegelen
Mirrorlink is er nu ook voor de Beetle. Met deze optie (meerprijs 182 euro) wordt een Android-telefoon ‘gespiegeld’ op het aanraakscherm. Veel online functies zijn dan via apps beschikbaar.

Modernste navigatie
De Beetle krijgt de beschikking over de modernste infotainment- en navigatiesystemen van Volkswagen: Radio Composition Media en Navigatie Discover Media, beide met kleuren-aanraakscherm. Deze systemen zijn bekend van onder meer de nieuwe Passat.

Veiliger
Met het optionele Blindspot Assistent met uitparkeer-assistent (331 euro) houdt de Beetle zijn eigen dode hoek in de gaten. Als er een gevaarlijke situatie dreigt, wordt de bestuurder gewaarschuwd via LED’s in de buitenspiegels.

Zuiniger, krachtiger
Alle Beetle-motoren voldoen nu aan de Euro 6-emissienorm. Verschillende modellen zijn zuiniger dan voorheen. Zo komt het officieel vastgestelde verbruik van de Beetle 1.4 TSI op 5,8 l/100 km (CO2: 134 g/km). De sterkste Beetle 2.0 TDI gaat van 103 kW/140 pk naar 110 kW/150 pk en zijn gemiddelde verbruik daalt tot 4,6 l/100 km (CO2: 119 g/km). De Beetle 2.0 TSI krijgt er 10 pk bij: nu 162 kW/220 pk.

Geef een antwoord