Land Rover

Video: Wereldpremière Range Rover Velar in het Design Museum Londen

Land Rover heeft de nieuwe Range Rover Velar onthuld in het Design Museum in Londen. Een uitgelezen decor voor een volstrekt nieuw model met elegante, strakke vormen en state-of-the-art technologie, zoals het baanbrekende infotainmentsysteem Touch Pro Duo. De Nederlandse vanafprijs van de Range Rover Velar D180 Automaat All Wheel Drive bedraagt € 73.800 incl. BTW en BPM. De Range Rover Velar benzine P250 Automaat All Wheel Drive is er vanaf € 75.000 incl. BTW en BPM. De nieuwe Range Rover Velar is per direct te bestellen.

Velar is het eerste model ooit dat is gepresenteerd in het nieuwe Design Museum. Het nieuwe model is tevens tegelijk geshowd in een pop-up display in Kensington High Street, West Londen, samen met de Range Rover Evoque, Range Rover Sport en Range Rover. De nieuwe Velar is nog tot en met 5 maart te zien in het museum in een expositie genaamd ‘Reductionism’, een designvisie volgens het principe van minder is meer. De bijzondere locatie voor de wereldpremière van de Range Rover Velar is een knipoog naar begin jaren zeventig. Toen is de originele Range Rover publiekelijk ten doop gehouden in het Louvre Museum in Parijs, als een voorbeeld van “exemplary industrial design“. Jaguar Land Rover maakte bij de onthulling van de Velar tevens een driejarig partnerschap met het Design Museum bekend.

Land Rover Chief Design Officer, Gerry McGovern: “We are delighted to be able to begin our partnership with the Design Museum with such a significant vehicle. The new Range Rover Velar brings a new dimension of modernity to our brand while reinforcing our total commitment to design and engineering excellence.”

Velar vierde lid in Range Rover familie
De nieuwe Velar vult de ruimte tussen de Range Rover Evoque en Range Rover Sport op. De Velar is verfijnd voor elke gelegenheid, voor alle soorten terrein en maakt gebruik van unieke, duurzame materialen en geavanceerde technologie. Op deze manier geeft de Velar een vervolg aan Land Rover’s drang om Above and Beyond te gaan.

De nieuwe Velar is vanaf een blanco vel helemaal nieuw ontworpen op basis van Jaguar Land Rover’s Lightweight Aluminium Architecture. Het model is veiliger, sterker, schoner en biedt veel rijdynamiek. De Velar zet Range Rover’s reputatie van innovatie voort door baanbrekende technologie, innemend design en absolute aandacht voor detail.

De naam Velar (spreek uit als vel-ar) dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw toen de eerste Range Rover-prototypes werden gebouwd: de pioniers van het luxe SUV-segment. Toen de ontwikkelingsengineers de ware identiteit van de 26 prototypes van de Range Rover wilden verbergen, kozen ze voor de naam Velar, afgeleid van het Latijnse velare dat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent.

Infotainment
Peter Virk, Jaguar Land Rover’s Director of Connected Car & Future Technology: “Two high definition 10-inch touchscreens are your window into the world. The connected infotainment system learns from you and anticipates your needs, serving you what you want, when you want it – but never intrudes letting you enjoy the drive, while it takes the stress out of daily life, like any good butler or digital personal assistant should.”

Duurzame bekleding
State-of-the-art technologie tekent zich ook af in het gebruik van trendsettende materialen. Uniek in het segment is bijvoorbeeld een duurzame stoelbekleding als alternatief voor leer. Full Matrix-Laser LED-koplampen versterken het design. De koplampunits zijn de slankste ooit op een Land Rover. De vlakke portiergrepen en Burnished Copper gekleurde details op de voorbumper en de zijschermen zijn andere karakteristieke elementen. De geavanceerde wielophanging levert een weergaloze verfijning en ongekende niveaus van comfort en controle op.

Motoren
Bij de marktintroductie is er keuze uit vijf motoren, van de energieke 132 kW (180 pk) 2.0 liter Ingenium diesel tot aan de potente 279 kW (380 pk) sterke supercharged 3.0 liter V6-benzinemotor. Een 220 kW (300 pk) sterke Ingenium benzinemotor zal later dit jaar volgen. De productie van alle modellen van Range Rover vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk, wat goed is voor 15.000 banen en nog eens zo’n 60.000 banen bij de toeleveranciers. Alle modellen van Jaguar Land Rover bij elkaar leveren 40.000 banen op en nog eens 250.000 in de toeleveringsketen.

Vijf kernelementen die de Range Rover Velar onderscheiden:

Kunst van het weglaten: eenvoud siert de meester

  • Ontworpen en geconstrueerd volgens een rotsvast geloof in ‘reductionism’
  • Luxueus, ruim interieur met een rustgevende atmosfeer van elegante eenvoud met premium materialen en fraaie details zoals hidden-until-lit bedieningselementen.

Vierde Range Rover: de volgende revolutie in SUV design, met aandacht voor elk detail

  • Vult ruimte tussen de Range Rover Evoque en Range Rover Sport op
  • Ontstaan volgens ‘reductionism’, Range Rover Velar accentueert op technologie gericht design om de volgende logische stap in uitbreiding van het Range Rover gamma te realiseren

Een unieke bloedlijn: met respect voor Range Rover’s weergaloze heritage

  • Met bijna vijftig jaar Range Rover genen om het beste te bieden voor klanten over de hele wereld
  • Royalty binnen de SUV-wereld, Range Rover heritage begon met de originele Velar prototypes van 1969

Trendsettend voor de toekomst: een nieuw Range Rover statement van innovatie

  • Voortzetting van Range Rover’s historie van innovatie, de Velar biedt geavanceerde technologieën, onweerstaanbaar design en ongekende aandacht voor detail
  • State-of-the-art Touch Pro Duo infotainmentsysteem, superslanke Matrix-Laser LED-koplampen, verzonken portiergrepen en Burnished Copper gekleurde afwerking van de carrosserie

Verfijning onder alle omstandigheden: overtreft verwachtingen met Land Rover’s legendarische terreincapaciteiten

  • Hoge mate van verfijning die klanten verwachten en Land Rover’s ongenaakbare terreincapaciteiten
  • Exceptionele prestaties en behendigheid met buitengewone rijkwaliteit en souplesse

Nieuw type Range Rover voor nieuwe doelgroep
De Range Rover Velar etaleert een nieuwe dimensie van glamour, modernisme en elegantie binnen de Range Rover-familie. Deze auto biedt een niveau van luxe, verfijning en all-terrain capaciteiten die nog niet eerder zijn vertoond in het middenformaat SUV-segment. Dit is een nieuw type Range Rover voor een nieuwe doelgroep.

De auto is van scratch af aan ontworpen op basis van Jaguar Land Rover’s Lightweight Aluminium Architecture. De Velar vertolkt een volgend hoofdstuk in de Range Rover successtory. Gedefinieerd door een visueel reductieve benadering en nauwgezette aandacht voor precisie, waarin het DNA van Range Rover evolueert en daarmee de loper uitrolt voor een volgende modelgeneratie. Het design is prachtig in balans met krachtige proporties en een doorlopende taillelijn tot aan de strakke achterzijde. De royale wielbasis van 2.874 mm draagt bij aan het elegante voorkomen en zorgt voor een ruim interieur.

Velar is now the compelling, stand-out design in the class, showcasing perfectly optimised volume, powerful, taut surfaces and a stunning silhouette.” – Gerry McGovern, Chief Design Officer, Land Rover

De grote lichtmetalen wielen – met name die van 22-inch – optimaliseren het stoere silhouet en versterken het innemende voorkomen. Geavanceerde technologie levert een bijdrage aan het tijdloze design: de full-LED koplampen zijn de slankste ooit gebruikt op een Land Rover. De verzonken portiergrepen accentueren de reductieve vormgeving en dragen bij aan de lage luchtweerstand van slechts 0,32 Cw, waarmee dit de meest aerodynamisch efficiënte Land Rover ooit is.

Aantal schakelaars tot minimum beperkt
Bekijk het interieur van de Velar om te zien hoe elegante eenvoud samengaat met raffinement en verfijning. Het aantal schakelaars is tot een minimum beperkt om in deze auto een rustgevende sfeer te krijgen. Design versterkende technologie is gestalte gegeven met het nieuwe Touch Pro Duo infotainmentsysteem, dat een centrale positie inneemt in het interieur. Touch Pro Duo biedt twee 10-inch high-definition touchscreens, strak geïntegreerd in de verborgen until-lit vlakken. Deze slanke, intuïtieve displays sluiten nauw aan bij de architectuur van het interieur. Bovendien voegen ze een vleugje modernisme toe, in overeenstemming met het exterieurdesign. Tegelijk heeft de Velar praktische kanten: de inhoud van de bagageruimte van 673 liter behoort tot de grootste in deze klasse. Uniek in het segment is de duurzame stoffen bekleding van Dapple Grey materiaal. De stof is samen ontwikkeld met Kvadrat, een van de grootste producenten in Europa van duurzame stof van hoge kwaliteit. De stof is gecombineerd met inzetstukken van suède in de kleuren Ebony of Light Oyster.

Exceptionele bescherming en veiligheid
De lichte, stijve aluminium body en de rondom onafhankelijke double-wishbone voorwiel- en Integral Link achterwielophanging zorgen samen voor een scherpe handling, superieur comfort en buitengewone verfijning. De bodystructuur garandeert ook exceptionele inzittendenbescherming . De Velar is ontwikkeld om te beantwoorden aan de meest veeleisende crashtests wereldwijd. Het nieuwste op het gebied van veiligheidstechnologie is aanwezig, inclusief geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen zoals Autonomous Emergency Braking met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control met Queue Assist en een Adaptive Speed Limiter.

De Velar biedt geavanceerde vierwielaandrijving, onafhankelijke luchtvering, een voor deze klasse ongekend grote bodemvrijheid van 251 mm (213 mm met schroefveren), toonaangevende doorwaaddiepte van 650 mm (600 mm met schroefveren) en Land Rover’s onvergelijkbare lijst van tractie technologieën, te weten Terrain Response 2 en All Terrain Progress Control, Low Traction Launch, Hill Descent Control en Gradient Release Control. De Velar is daarmee net als alle andere modellen van Range Rover van wereldklasse als het gaat om terreincapaciteiten. Bovendien biedt de Velar trekcapaciteit tot 2.500 kilogram geremd aanhangwagengewicht. De Advanced Tow Assist functie helpt de bestuurder bij het contrasturen tijdens het achteruitrijden met een aanhanger.

ZF achttraps automaat en vierwielaandrijving
In totaal is er keuze uit zes krachtige en tegelijk efficiënte benzine- en dieselmotoren allemaal gekoppeld aan een soepel schakelende ZF achttraps automaat en vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics. De emissiearme, verfijnde Ingenium diesels zijn er in 132 kW (180 pk) en 176 kW (240 pk) varianten. Beide uitblinkers door hun lage CO2-emissie vanaf slechts 142 g/km en hoge koppel van 500 Nm. Deze motoren krijgen gezelschap van een nieuwe viercilinder Ingenium benzinemotor met 184 kW (250 pk), welke een acceleratie mogelijk maakt van 0-100 km/u in slechts 6,7 seconden. Van deze motor komt later in 2017 een krachtige 220 kW (300 pk) variant. Verder is er een 3.0 V6 diesel met een zeer hoog koppel van 700 Nm en een CO2-uitstoot van slechts 167 g/km. Top van de range is de Velar met de 279 kW (380 pk) supercharged 3.0 V6 benzinemotor. Hiermee accelereert de Velar in slechts 5,7 seconden van 0-100 km/u en bereikt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.

De Velar en Velar R-Dynamic range bestaat uit de uitvoeringen Standard, S, SE en HSE. Kopers kunnen daarbij kiezen uit Black en Luxury Exterior Packs voor een nog meer gedistingeerde uitstraling. De meest exclusieve versie is de First Edition, die alleen in het eerste jaar van levering verkrijgbaar is. Hij is er louter met de 3.0 liter V6 benzine- of dieselmotor en biedt een serie extra’s in de uitrusting, waaronder een volledig met leer bekleed interieur naast met geperforeerd Windsor leder beklede stoelen in de kleuren Light Oyster of Ebony, een 1.600 Watt Meridian Signature Sound System, Matrix-Laser LED koplampen en 22-inch split-spoke wielen met glanzende ‘diamond-turned’ afwerking.

De First Edition is leverbaar in de kleuren Corris Grey, Silicon Silver en Flux Silver – een unieke satijnglanzende aflaklaag exclusief voor deze speciale versie. Deze lak wordt uiterst zorgvuldig handgespoten opgebracht bij Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations’ Oxford Road Technical Centre. De Velar is ontworpen en ontwikkeld bij de ontwikkelingscentra van Jaguar Land Rover in het Verenigd Koninkrijk en wordt geproduceerd in de fabriek in Solihull.

De levering van de nieuwe Range Rover Velar start komende zomer. Het nieuwe model komt in 100 landen wereldwijd op de markt.

Geef een antwoord