Toyota

Nieuwe Toyota C-HR behaalt maximale score in Euro NCAP

De nieuwe Toyota C-HR heeft tijdens een crashtest van de onafhankelijke crashtestinstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme) de maximale score van vijf sterren voor voertuigveiligheid behaald. De C-segment crossover blinkt vooral uit op het gebied van volwassenenbescherming en actieve veiligheid, met dank aan de standaard Toyota Safety Sense.

De Toyota C-HR scoort op het gebied van volwassenenbescherming een nagenoeg perfecte score van 95 procent. Op het gebied van kindbescherming (77 procent), voetgangersveiligheid (76 procent) en ‘Safety Assist’ (78 procent) overtuigt de nieuwe C-HR eveneens.

Toyota New Global Architecture (TNGA)
Euro NCAP prijst de C-HR verder door de uitstekende bescherming bij een zijdelingse en frontale impact. Het bewijs dat het nieuwe platform Toyota New Global Architecture (TNGA) bijzonder effectief is. Het platform – met een zeer laag zwaartepunt voor een plezierig rijgedrag – is opgebouwd uit ultrasterke staalsoorten en voorzien van slimme absorptiezones, zodat inzittenden altijd goed beschermd zijn tijdens een aanrijding. Mede dankzij TNGA heeft ook de nieuwe Prius de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald.

Rijhulpsystemen zeer effectief
Het testen van de effectiviteit van rijhulpsystemen is een recent toegevoegd testonderdeel van Euro NCAP. Het autonome noodremsysteem van de C-HR, onderdeel van het Pre-Collision System, krijgt van Euro NCAP de maximale score. Ook de Pedestrian Recognition-functie (voetgangersherkenning) scoorde bijzonder goed. Beide systemen zijn onderdeel van Toyota Safety Sense (TSS) dat op elke C-HR standaard aanwezig is. TSS bestaat verder uit radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function, Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

C-HR in trek
De nieuwe Toyota C-HR staat sinds eind november bij de Nederlandse dealers en is enorm populair. Al op 1 december 2016 noteerde Toyota de 1.000ste order. Tot op heden zijn er in Nederland al meer dan 2.700 exemplaren verkocht.

Turbo en Hybrid
De nieuwe Toyota C-HR is als 1.2 Turbo (85 kW/116 pk) leverbaar vanaf 25.295 euro. De 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) met standaard automaat is er vanaf 30.320 euro. Genoemde prijzen zijn inclusief kosten rijklaar maken.

Geef een antwoord