Toyota

Toyota onthult unieke GT86 Shooting Brake

Toyota Australië heeft in Sydney het doek getrokken van een spectaculair ogende conceptauto: de Toyota GT86 Shooting Brake. De sportcoupé biedt door zijn langere daklijn meer bagageruimte, terwijl de opvallende styling van de GT86 is gehandhaafd. Toyota heeft vooralsnog geen productieplannen.

Het unieke conceptmodel is ontwikkeld door het Product Design-team van Toyota Australië. Toen GT86-productmanager Tetsuya Tada tijdens een bezoek aan Australië in november 2014 een kleimodel van de shooting brake op schaal zag, was hij compleet verrast. “Ik vond het design zó goed dat ik mijn prototypemakers de opdracht gaf om de GT86 Shooting Brake te bouwen”, zegt Tada. Het studiemodel is compleet met de hand vervaardigd in Japan.

• GT86 Shooting Brake: concept ontwikkeld door Toyota Australië, concept car handgebouwd in Japan
• Kenmerkende ‘shooting brake’-styling met langere, licht aflopende daklijn
• Meer hoofdruimte voor achterpassagiers, grotere bagageruimte
• Vooralsnog geen productieplannen

Geef een antwoord