Kia

Nieuwe Picanto: hoogste kwaliteit en nóg veelzijdiger

Kia onthult de geheel nieuwe Picanto aan de vooravond van de Autosalon van Genève 2017. Het nieuwe model heeft een fris, sprankelend uiterlijk en een kwalitatief hoogwaardig en ruimer interieur. Naast de 1.0 en 1.25 MPI volgt in het vierde kwartaal ook een turboversie, de 1.0 T-GDI.

De nieuwe Kia Picanto heeft een jeugdige, energieke uitstraling. Met krachtige, horizontale lijnen in het front en over de flanken oogt de Picanto groter dan hij is, want hij is exact even lang en breed als zijn voorganger: 3.595 mm lang en 1.595 mm breed.

Interieur
Dankzij zijn 15 mm langere wielbasis (nu 2.400 mm) biedt de nieuwe Picanto meer (been-) ruimte, mede doordat de onderrand van het dashboard nu 15 mm hoger is geplaatst. Het model is er uitsluitend als vijfdeurs, met keuze uit versies voor vier of vijf inzittenden. De vierzitsvariant heeft een achterbank met twee geprofileerde zitplaatsen.
De achterbankleuning – die iets schuiner staat voor meer comfort – is gedeeld neerklapbaar. De bagageruimte is gegroeid naar 255 liter – de grootste in zijn klasse. Er is een dubbele laadvloer, zodat ook spullen onder de laadvloer zijn op te bergen. Met een hendel is de leuning in één handeling ook volledig neerklapbaar, zodat een bagageruimte van maar liefst 1.010 liter ontstaat. Een primeur in deze klasse: de middenarmsteun voorin is 55 mm verschuifbaar en biedt een bergruimte die groot genoeg is voor een literfles. Ook bijzonder in het A-segment: de nieuwe voorstoelen – qua materialen en constructie vergelijkbaar met die in de Optima – zijn voorzien van volledig verstelbare hoofdsteunen. Centraal in het dashboard is een zwevend 7,0-inch navigatietouchscreen leverbaar, waarmee talloze functies van de auto zijn te bedienen. Naast de standaard zwarte interieurbekleding wordt de Picanto ook leverbaar met een kleurrijk interieurpakket, met stoelen die met kunstleder zijn bekleed.

Motoren
Kia biedt voor de nieuwe Picanto drie verschillende benzinemotoren. De 1.0 en 1.25 MPI benzinemotoren zijn bekend van het uitgaande model, maar zijn voorzien van diverse verbeteringen die de motoren nog efficiënter maken. Vanaf het vierde kwartaal is ook de versie met de nieuwe 1,0-liter T-GDI-motor (turbobenzinemotor met directe inspuiting) leverbaar, wat de sterkste versie ooit van de Picanto is. De basismotor is de driecilinder 1.0 MPI met een vermogen van 49 kW (67 pk), een verbruik van 3,9 l/100 km en een CO2-emissie van 89 g/km. De viercilinder 1.25 MPI levert 62 kW (84 pk), de van de 1.0 MPI afgeleide 1.0 T-GDI levert 74 kW (100 pk). Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.25 MPI is optioneel leverbaar als automaat.

Carrosserie en onderstel
Voor de carrosserie van de nieuwe Picanto past Kia geavanceerd ultrasterk staal toe. Dat levert niet alleen een lager gewicht op, maar zorgt ook voor een grotere sterkte en een stabieler rijgedrag. In combinatie met de verbeterde wielophanging en stijvere stabilisatorstangen is de wegligging verder verbeterd en reageert de Picanto sneller en preciezer op input van de bestuurder, mede dankzij een verbeterde overbrenging van de stuurinrichting.
De Picanto is standaard voorzien van zes airbags en een groot aantal actieve veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Picanto de eerste auto in het A-segment die ‘torque vectoring’ biedt: een functie van het elektronische stabiliteitssysteem die zorgt dat de auto in bochten stabiel en onder controle blijft. Door extra isolatie dringt ook minder geluid en vibratie van motor, wind en onderstel door tot het interieur. Dat alles verhoogt ook het rijplezier dat de nieuwe Picanto biedt.

De nieuwe Kia Picanto debuteert op de Autosalon van Genève 2017.

Geef een antwoord