Opel

Wereldpremière Opel Insignia op Autosalon van Genève

Opel introduceert de nieuwe Insignia op de Autosalon van Genève, van 7 tot en met 19 maart aanstaande. De Insigna maakt er als Grand Sport en als Sports Tourer zijn werelddebuut. In Nederland biedt Opel de Insignia aan voor prijzen vanaf € 33.695,- inclusief afleverkosten. Tegelijk met de nieuwe Insignia introduceert Opel het nieuwe Opel Exclusive-programma.

De geheel nieuwe, tweede generatie van de Opel Insignia oogt als een grote coupé, zijn uitnodigende interieur is buitengewoon ruim en de auto biedt de inzittenden optimale veiligheid. Zoals het een vlaggenschip betaamt, is de nieuwe Insignia uitgerust met talloze hightech voorzieningen, zoals Opel IntelliLux LED Matrix-verlichting en ultramoderne rijhulpsystemen als actieve Lane Keep Assist en een head-up display. De actieve motorkap – ter voorkoming van ernstig letsel in het geval van een aanrijding met een voetganger – is een van de voorzieningen waarmee Opel het veiligheidsniveau van de nieuwe Insignia op een nog hoger plan brengt.

Uiteraard biedt de nieuwe Insignia IntelliLink connectiviteit met smartphone-integratie van het hoogste niveau en Opel OnStar inclusief 4G wifi voor tot wel 7 apparaten.

De Insignia is het eerste model van Opel dat ook leverbaar is met een automatische achttrapstransmissie en intelligente vierwielaandrijving met torque vectoring. Dankzij nieuwe, zeer efficiënte turbomotoren, het tot 200 kilogram gereduceerde gewicht (afhankelijk van de uitvoering) en de lagere zitpositie hebben de bestuurders van de Insignia Grand Sport en Grand Tourer een directere en lichtvoetigere rijervaring dan ooit. De nieuwe Insignia neemt met zijn uitstekende weggedrag, ruime interieur, prijs en uitrusting een concurrerende positie in tegenover zowel de volumemerken als de merken aan de bovenkant van het D-segment.

Nog meer onderscheid dankzij Opel Exclusive
Gelijk met de nieuwe Insignia debuteert ook het nieuwe Opel Exclusive-programma. Daarmee kan de koper zijn Insignia (later dit jaar) naar eigen smaak laten uitvoeren. Opel Exclusive-klanten kunnen kiezen uit een onbeperkt aantal kleuren en drie afwerkingen: tri-coat-lak heeft een innovatieve mix waarmee de lak de intense, diepe glans van driecomponentenlak heeft, de metallic-lak zorgt voor een sprankelende weerkaatsing van het licht en de pearl-lak met uiterst fijne kristallen zorgt voor een bijzondere parelmoerachtige glans.

Opel Exclusive breidt het aantal mogelijkheden om de auto naar de smaak van de klant aan te passen, later verder uit, met onder meer lederen interieurbekleding, keuze uit diverse modellen lichtmetalen wielen en designelementen die zijn voorbehouden aan Exclusive-klanten. Als onderdeel van Opel Exclusive onderzoekt Opel de mogelijkheden van bijvoorbeeld een digitale showroom met beelden in ultrahoge resolutie en augmented reality. Klanten kunnen daarmee eenvoudig en uiterst realistisch de nieuwe auto van hun keuze ervaren.

‘7 van 17’
De nieuwe Insignia Grand Sport en Sports Tourer zijn essentiële modellen in Opels modellenoffensief ‘7 van 17′. Opel introduceert zeven nieuwe modellen in 2017. Na de nieuwe Insignia’s verschijnen de Ampera-e, die alle andere elektrische auto’s aftroeft met een actieradius van 520 kilometer (NEDC), de avontuurlijke vierwielaangedreven Insignia Country Tourer en een nieuw Opel Vivaro-model, met nog meer comfort en uitstraling. Verder breidt Opel later dit jaar de crossover range uit met twee compleet nieuwe modellen de Crossland X en Grandland X. De eerste komt naast de Mokka X in het B-segment en de tweede in het C-segment.

Geef een antwoord