Toyota Logo
Toyota

Toyota op de Autosalon van Genève: sportiever dan ooit

De Toyota stand op de Autosalon van Genève heeft er niet eerder zo sportief uitgezien als dit jaar. Het rijplezier spat ervan af. Sportieve nieuwkomer is de Yaris GRMN, de high-performance versie van de nieuwe Yaris die eveneens in Genève voor het eerst live te zien is. Toyota’s raceteam Toyota GAZOO Racing staat in de spotlights met de volledige line-up: de Yaris WRC, TS050 Hybrid en Dakar Hilux. Een wereldpremière is er in de vorm van de i-TRIL Concept, Toyota’s visie op stedelijke mobiliteit in 2030.

1.8 benzinemotor met compressor
De ‘hot hatch’ Toyota Yaris GRMN is uitgerust met een 1,8-liter benzinemotor met compressor, uniek in zijn segment. Het vermogen van de potente 3-deursversie met dik design bedraagt ruim 154 kW/210 pk. De Yaris GRMN heeft het DNA van de Yaris WRC waarmee Toyota dit jaar succesvol meedoet aan het FIA World Rally Championship. Al in de eerste rally in Monte Carlo pakte de Yaris WRC het zilver om er vervolgens in de tweede rally in Zweden vandoor te gaan met het goud. Ook de andere uitvoeringen van de nieuwe Yaris maken hun publieksdebuut in Genève.

i-TRIL Concept
Een heel ander kaliber auto is de Toyota i-TRIL Concept. Dit elektrisch aangedreven studiemodel is ontwikkeld door Toyota Motor Europe (TME) in samenwerking met Toyota’s Europese designcenter ED2 in Nice, dat ook verantwoordelijk is voor het nieuwe uiterlijk van de Yaris. De i-TRIL Concept heeft een 1+2-stoelopstelling, is uitgerust met Active Lean-technologie en kan autonoom rijden.

Indrukwekkend sportieve line-up
‘Last but not least’ presenteert Toyota GAZOO Racing op de Autosalon van Genève zijn volledige, indrukwekkend sportieve line-up in de vorm van de Yaris WRC, Toyota TS050 HYBRID en Dakar Hilux. Met de TS050 HYBRID doet Toyota mee aan het FIA World Endurance Championship (WEC) waaronder ook de 24 Uur van Le Mans.

Geef een antwoord