Peugeot

De Peugeot i-Cockpit®: de nieuwe generatie bestuurdersruimtes

Op zoek naar nog meer rijplezier, heeft Peugeot nagedacht over de bestuurdersruimte met het doel de hoogst haalbare beleving te bieden. Dit heeft geleid tot de Peugeot i-Cockpit®, een innovatief concept van inrichting van het interieur. Hij bevat essentiële elementen waardoor hij bijzonder herkenbaar en zeer aantrekkelijk is geworden.

De nieuwste generatie van deze Peugeot i-Cockpit® wordt gelanceerd op de nieuwe Peugeot 3008 en 5008, en heeft alle technologische vooruitgang op het gebied van comfort en veiligheid. Hij versterkt meer dan ooit de zintuigen:

– het stuur is een nieuw ontwerp met twee platte stukken op het wiel voor meer grip. Het is bovendien compacter waardoor het zorgt voor meer zicht en meer beenruimte voor de bestuurder

– het head-up vision systeem bestaat uit een high resolution digital display van 12,3’’ met een futuristische grafische vormgeving. Het kan volledig en persoonlijk ingesteld worden en toont alles wat een bestuurder direct binnen zijn gezichtsveld wil zien, zodat hij zijn ogen niet van de weg hoeft te halen en geconcentreerd kan blijven op het verkeer. Iedere configuratie wordt vormgegeven door animaties en moderne en technologische overgangen

– op het grote 8’’ touch screen zijn de bedieningen voor comfort logisch geplaatst zodat alle uitrustingen van de auto intuïtief kunnen worden bediend. Het zit centraal op het dashboard en heeft een capacitief scherm waardoor het sneller reageert en handiger is in gebruik.

Eronder ziet men een bijzonder fraai ontworpen middenconsole met een reeks bijzonder fraaie, chromen, zacht en metaalachtig aanvoelende bedieningsknoppen.

Met een simpele druk op de knop worden bijna alle zintuigen aangesproken:

  • het zicht door de sterkte van de verlichting en de mogelijkheid tot het veranderen van de kleursfeer,
  • het gehoor met de instellingen voor de muzieksfeer,
  • de tastzin via het multipunt-massagesysteem in de stoelen,
  • de reukzin door de verspreiding van fijne geuren.

Bij de lancering worden er twee sferen aangeboden aan de inzittenden: de ambiance ‘Boost’ is gericht op stimulerend rijgedrag en de ambiance ‘Relax’ is gericht op kalmer rijden. Deze twee modi zijn geheel persoonlijk instelbaar. Ze willen de overtreffende trap bieden van rijplezier voor de bestuurder en de passagiers door iedere rit een unieke en onvergetelijke beleving te maken.

Geef een antwoord