Peugeot

Nieuwe Peugeot Expert: een generatie voorsprong

De nieuwe Peugeot Expert benadrukt de dynamische vernieuwing van het aanbod en de ontwikkeling van de commerciële koers van het merk op de bedrijfswagenmarkt. De nieuwe designtaal van Peugeot geeft de auto een sterke eigen persoonlijkheid die soliditeit, hoogwaardige kwaliteit en moderniteit uitstraalt.

De nieuwe Peugeot Expert is volledig nieuw ontworpen en profiteert volledig van de voordelen van het modulaire platform EMP2: compacte afmetingen, gewichtsbesparing, efficiënte motoren met een CO2-uitstoot vanaf 133 g/km, hoge kwaliteit. Hij is leverbaar met voor dit segment innovatieve voorzieningen, zoals de handsfree schuifdeuren, de flexibele in te richten cabine met de Moduwork-scheidingswand, Active Safety Brake, de achteruitrijcamera met VisioPark en het Connect 3D-navigatiesysteem.

De nieuwe Peugeot Expert heeft een nuttig laadvermogen van maximaal 1400 kg en is leverbaar in 3 lengtes, waaronder een unieke Compact-uitvoering met een lengte van slechts 4,61 m. De langste uitvoering is 5,31 m lang. Een aantal versies heeft een hoogte van minder dan 1,90 m hetgeen in lage parkeergarages handig is. Met 5 sterren in de Euro NCAP-tests, de hoogste score van zijn categorie, is de auto ook op veiligheidsgebied maatgevend.

In alle opzichten heeft de nieuwe Peugeot Expert een generatie voorsprong! Hij wordt als wereldprimeur gepresenteerd op de Commercial Vehicle Show 2016 in Birmingham.

Dankzij het nieuwe ontwerp op basis van het modulaire platform EMP2 kan de nieuwe Peugeot Expert voldoen aan de vele vervoerswensen van professionals die op zoek zijn naar een efficiënte bedrijfsauto. De nieuwe bestelwagen combineert namelijk compacte buitenmaten met een maximaal laadvolume, een must in dit segment.

De nieuwe Peugeot Expert is leverbaar in 3 lengtes en met 2 of 3 zitplaatsen voorin. Hij heeft een laadvolume van maximaal 6,6 m3 en een laadvermogen van tot wel 1400 kg bij een nuttige lengte van maximaal 4 m ( ). De Standard- en Long-uitvoeringen, met een lengte van 4,96 m en 5,31 m, beslaan het hart van de markt. De voor dit segment unieke Compact-uitvoering, met een lengte van 4,61 m, heeft een laadvolume van 4,5 m3 en een laadvermogen van 1400 kg bij een nuttige lengte van 2,16 m (3). Dankzij deze afmetingen en de korte overbouw voor en achter is de nieuwe auto bijzonder wendbaar, wat met name prettig is voor professionals die dagelijks in de stad actief zijn. Met een voor een bedrijfsauto uit dit segment geringe hoogte van 1,90 m ( ) heeft de nieuwe PEUGEOT Expert toegang tot alle parkeergarages.

De Peugeot Expert is leverbaar met moderne en efficiënte Euro 6 BlueHDi-motoren van 95 pk/210 Nm tot 180 pk/ 400 Nm, waarvan de meeste uitvoeringen zijn voorzien van een Stop & Start-systeem. Ze staan niet alleen garant voor veel rijplezier, maar bieden ook voor het segment uitzonderlijk lage waarden voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. De nieuwe automatische transmissie EAT6 in combinatie met de BlueHDi 180-motor en de elektronisch gestuurde versnellingsbak ETG6 in combinatie met de BlueHDi 95-motor bieden naast een laag brandstofverbruik ook extra knieruimte voor de middelste voorpassagier. De meest efficiënte uitvoering heeft een brandstofverbruik van 5,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 133 g/km. Het gemiddelde van het Expert-gamma bedraagt 5,4 l/100 km met een uitstoot van 140 g/km, waarden die een nieuwe maatstaf vormen voor dit segment.

Voor nog meer doelmatigheid, comfort en veiligheid van de professionele gebruiker is de nieuwe Peugeot Expert leverbaar met een groot aantal hypermoderne voorzieningen die zelden of nooit in dit segment worden aangeboden, zoals:
– De handsfree schuifdeuren, die uniek zijn op de markt;
– Een optimale functionaliteit van de cabine, met de Moduwork-scheidingswand, het head-up display en herkening van verkeersborden met snelheidslimieten, functies die voor dit segment uniek zijn;
– De Active Safety Brake en de grootlichtassistent, functies die zelden aanwezig zijn bij auto’s uit dit segment;
– Het nieuwe connectieve 3D-navigatiesysteem met spraakbediening en realtime verkeersinformatie, de achteruitrijcamera met een bovenaanzicht in 180° van het achterste deel van de auto en de omgeving, en een zoomweergave achter (VisioPark 1) of de Driver Alert, systemen die nog niet eerder op auto’s van het merk zijn toegepast.

Om aan de wensen van de professionals te voldoen is de wagen ook leverbaar in de volgende uitvoeringen:
– Dubbele cabine, met 5 of 6 zitplaatsen, vast of opklapbaar;
– Plancher cabine als basis voor op- of ombouw;
– Combi voor het vervoer van tot wel 9 personen.

Een uitzonderlijk laag brandstofverbruik en geringe exploitatiekosten
Dankzij de constructie van het voorblok, met name de afstand tussen en de hoogte van de langsdragers, en het ontwerp van de voortrein is er plaats voor de 1,6 l en 2,0 l BlueHDi-motoren. Het grootste deel van de bijbehorende componenten, zoals de koelunit, het luchtinlaatsysteem, het eerste deel van de uitlaat en de elektrische installatie, zijn ook overgenomen. Zij hebben zich qua kwaliteit en prestaties reeds bewezen.

Het nieuwe platform zorgt, afhankelijk van de motor, voor een gewichtsbesparing van ongeveer 100 tot 150 kg ten opzichte van de vorige generatie van de Peugeot Expert. Dankzij de combinatie van dit platform en de BlueHDi-motoren heeft de auto een uitzonderlijk laag brandstofverbruik:
 1.6 BlueHDi 95 pk, handgeschakelde 5-versnellingsbak: vanaf 5,5 l/100 km en 144 g CO2/km;
 1.6 BlueHDi 95 pk S&S, elektronisch gestuurde versnellingsbak ETG6: vanaf 5,2 l/100 km en 135 g CO2/km;
 1.6 BlueHDi 115 pk S&S, handgeschakelde 6-versnellingsbak: vanaf 5,1 l/100 km en 133 g CO2/km;
 2.0 BlueHDi 120 pk S&S, handgeschakelde 6-versnellingsbak: vanaf 5,3 l/100 km en 139 g CO2/km;
 2.0 BlueHDi 150 pk S&S, handgeschakelde 6-versnellingsbak: vanaf 5,3 l/100 km en 139 g CO2/km;
 2.0 BlueHDi 180 pk S&S, automatische transmissie EAT6: vanaf 6,1 l/100 km en 151 g CO2/km.

De BlueHDi-motoren zijn voorzien van het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) dat vóór het met een additief werkende roetfilter is geplaatst. Met deze meest doeltreffende emissieregelingstechnologie van de markt voldoen ze natuurlijk aan de Euro 6-norm. Het AdBlue-reservoir heeft een inhoud van 22,4 liter, goed voor een actieradius van 15.000 km. Dankzij de van buitenaf bereikbare, in de middenstijl geplaatste vulopening die niet zichtbaar is als het bestuurdersportier is gesloten, kan gemakkelijk AdBlue worden bijgevuld.

De exploitatiekosten zijn bijzonder competitief dankzij het “best in class” brandstofverbruik en het onderhoudsinterval van 40.000 km of 2 jaar.

One thought on “Nieuwe Peugeot Expert: een generatie voorsprong

Geef een antwoord