Lexus

Lexus CT 200h volgens ANWB in praktijk zuinigste middelgrote occasion

De Lexus CT 200h blijkt in de praktijk een bijzonder zuinige occasion. In de ‘Top 40 Zuinigste Occasions’ van de ANWB pakt de CT 200h overtuigend de overall tweede positie. In de categorie ‘zuinige middelgrote occasions’ eindigt de CT 200h zelfs op de eerste plaats.

In de top 40 zijn uitsluitend benzinemodellen of benzine-/hybridemodellen opgenomen. In het onderzoek van de ANWB is gekeken naar de Lexus CT 200h geleverd in de periode maart 2011 tot december 2013. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 18,8 eindigt het model in de algemene lijst op een tweede plaats.

CT 200h aantrekkelijke occasion
Het bewezen lage brandstofverbruik in combinatie met de betrouwbaarheid, rijke uitrusting met onder meer standaard een automaat en gunstige onderhoudskosten maken van de Lexus CT 200h de perfecte occasion. De koper geniet bovendien van een bijzonder privilege: het befaamde Lexus Red Carpet Treatment met onder meer haal- en brengservice en vervangend vervoer bij een grote onderhoudsbeurt.

Werkelijk gereden kilometers
De indicatie van het praktijkverbruik is berekend via een door TNO en Travelcard ontwikkelde formule. Deze formule is bepaald na analyse van een grote hoeveelheid data over werkelijk getankte liters brandstof en werkelijk gereden kilometers.

Lexus Red Carpet Treatment
Volgens de ANWB heeft ook de nieuwe Lexus CT 200h een laag praktijkverbruik. In het onderzoek TOP 10 Zuinige auto’s uit februari 2016 eindigt de CT 200h zelfs op de derde plaats. Dat maakt ook de nieuwe CT 200h bijzonder aantrekkelijk. De Lexus CT 200h is leverbaar vanaf 26.695 euro of vanaf 390 euro per maand met Lexus Private Lease. Iedere CT 200h heeft standaard een automaat, cruise control en climate control.

Terugdringen emissies
Als Full Hybrid levert de CT 200h een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van schadelijke emissies die de lokale luchtkwaliteit negatief beïnvloeden, zoals stikstofoxide (NOx). Door het lage verbruik is ook de uitstoot van kooldioxide (CO2) minder en dat is gunstig om global warming terug te dringen.

Geef een antwoord