Lexus

Lexus premières op IAA Frankfurt Motor Show

Lexus presenteert op de IAA Frankfurt Motor Show 2015 de volledig nieuwe Lexus RX voor het eerst aan het Europese publiek. Ook de vernieuwde Lexus GS maakt op de Duitse autoshow zijn Europese debuut. Verder staat tevens de Lexus RC 300h in de schijnwerpers.

De Lexus RX is de meest verkochte Lexus van allemaal. Sinds Lexus in 1989 op de markt kwam, zijn er wereldwijd ruim 2,2 miljoen exemplaren van verkocht. Van elke tien verkochte Lexus modellen zijn er drie van het type RX. De vierde generatie die Lexus in Frankfurt laat zien, kent scherpe lijnen en daardoor een heel herkenbaar design. Het weldadige interieur is luxer en ruimer dan voorheen. En uiteraard is ook de nieuwe Lexus RX voorzien van de karakteristieke ‘spindle’ grille die elke huidige Lexus onderscheidt.

Lexus_RX_augustus_2015_02

Extra actieve veiligheid
De Lexus RX is uitgerust met een geoptimaliseerde Full Hybrid aandrijflijn met 3,5-liter Atkinson-V6. Samen met de elektromotoren realiseert de Lexus RX een systeemvermogen van ruim 300 pk. All Wheel Drive (AWD) is standaard. Het uitgebreide Lexus Safety System+ zorgt voor extra actieve veiligheid.

Design volledig aangepast
Ook voor de vernieuwde Lexus GS is op de IAA een Europese première weggelegd. Lexus heeft het design van zijn achterwielaangedreven sedan volledig aangepast aan het ‘spindle’ grille-design van Lexus. Onder meer nieuwe LED koplampen en een nieuw voorfront kenmerken dit design. De Lexus GS blijft de enige sedan ter wereld met de keuze uit twee hybride aandrijflijnen: de GS 300h met 164 kW/223 pk en de GS 450h met 254 kW/345 pk. Ook doet de supersportsedan Lexus GS F zijn intrede, met zijn atmosferische V8-benzinemotor van 351 kW/477 pk de krachtigste versie.

Lexus_GS_augustus_2015

Lexus RC 300h eind dit jaar in de showroom
De Lexus RC 300h die Lexus op de IAA toont, verschijnt tegen het einde van het jaar in de Nederlandse showroom. Deze Lexus is het bewijs dat de zuinige Full Hybrid aandrijflijn zich uitstekend laat combineren met het extra sportieve design van de Lexus RC (Radical Coupe).

One thought on “Lexus premières op IAA Frankfurt Motor Show

Geef een reactie