Volkswagen

Sterk debuut voor Volkswagen Tiguan met 1.000 voorverkopen

De gloednieuwe Volkswagen Tiguan staat vanaf dit Pinksterweekend in de Nederlandse showrooms. De stoere en innovatieve SUV is nu al een verkoopsucces, want nog voordat hij in Nederland arriveerde, zijn er al ruim 1.000 exemplaren aan klanten verkocht.

De tweede generatie Tiguan is gebaseerd op het MQB-platform, waarmee hij tot 50 kg lichter is dan zijn voorganger. De nieuwe Tiguan wordt zowel geleverd met voorwielaandrijving als met 4MOTION-vierwielaandrijving, die over een Haldex-koppeling beschikt. Er zijn diverse TSI-benzinemotoren en TDI-diesels leverbaar. Zo is er keuze uit een 1.4 TSI met 92 kW/125 pk of 110 kW/150 pk en een 132 kW/180 pk sterke 2.0 TSI, alsmede een 2.0 TDI die verkrijgbaar is met 85 kW/115 pk en 110 kW/150 pk. Voor enkele motoriseringen is ook de geavanceerde DSG-transmissie beschikbaar.

Innovatieve technologie
De nieuwe Tiguan is leverbaar met een groot aantal innovatieve technologieën, zoals Active Info Display, het interactieve digitale instrumentarium. Ook zijn er veel online mogelijkheden voor de diverse infotainmentsystemen. De Tiguan is via App Connect te koppelen met zowel Android- als Apple-telefoons. Apple CarPlayTM is ook geïntegreerd. Het optioneel beschikbare Volkswagen online service Guide & Inform biedt handige diensten zoals verkeersinformatie en info over de nabijheid van tankstations, parkeergarages, etc. Met de Media Control app zijn infotainment-functies ook via een tablet te bedienen. Ook nieuw zijn automatische airconditioning (Air Care Climatronic) met 3-zone-temperatuurregeling en een groot panoramisch schuif-/kanteldak. Meervoudig verstelbare ergoActive stoelen met massagefunctie zijn eveneens beschikbaar.

Slimme assistentie
Bij de Tiguan staat veiligheid voorop. Daarom is hij standaard onder meer uitgerust met het afstandswaarschuwingsysteem (Front Assist), een noodremsysteem voor stadsverkeer (City Emergency Braking), rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) en een vervolgongeval-reductiesysteem (Multi Collision Brake). Ook standaard is voetgangersherkenning en de actieve motorkap die bij een aanrijding met een voetganger omhoog automatisch omhoog komt. Zo creëert hij meer ruimte voor de impact en vermindert hij de kans op (ernstig) letsel. De optioneel verkrijgbare automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control) houdt met hulp van radartechnologie automatisch afstand tot voorliggers. Andere leverbare assistentiesystemen zijn onder meer rijbaanassistent (Side Assist) proactieve inzittendenbescherming (Pre Crash), de vooruitziende veiligheidsassistent, vermoeidheidsherkenning, de 360˚-camera (Area View) dat de omgeving van de auto zichtbaar maakt en de innovatieve aanhangerassistent (Trailer Assist) dat assisteert bij het insturen van aanhangers en caravans.

Leverbaar als Trendline, Comfortline, Highline én Connected Series
De nieuwe Tiguan is leverbaar in 4 verschillende uitvoeringen, waaronder de extra aantrekkelijke Connected Series. De Trendline heeft standaard onder meer radio Composition Touch, multifunctioneel lederen stuurwiel, cruise control, het afstandswaarschuwingsysteem (Front Assist) met noodremsysteem voor stadsverkeer (City Emergency Brake), Lane Assist, en LED-achterlichten. De Comfortline vult dit aan met onder andere automatische airconditioning (Air Care Climatronic), mistlampen vóór, boordcomputer Plus, radio- en multimediasysteem Composition Colour, extra donker getinte ramen achter, grootlichtassistent (Light Assist), dakreling, 17-inch lichtmetalen velgen en Parkeersensoren voor en achter (Park Distance Control). De Highline, de meest luxe Tiguan, is standaard voorzien van het digitale instrumentenpaneel (Active Info Display), donker rode LED-achterlichten, chromen dakreling, 18-inch lichtmetalen velgen, multimediasysteem Composition Media en automatische afstandsregeling (Adaptive Cruise Control).

Tiguan Connected Series – luxe en verbonden tegen aantrekkelijk prijs
De nieuwe Tiguan is leverbaar als aantrekkelijk geprijsde Connected Series. Deze rijk uitgeruste Tiguan is gebaseerd op de Comfortline en beschikt over de allerlaatste connectiviteitsfeatures, zoals de Mijn Volkswagen app waarmee de bestuurder zijn smartphone met de auto verbindt, alsmede Apple Carplay™ via Car-Net ‘App-Connect’. Ook is de Tiguan Connected Series voorzien van zaken als het Executive-pakket (dat onder meer het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’, een diefstalalarm en Telefoonvoorbereiding Plus omvat), spraakbesturing voor het multimediasysteem (Voice Control), parkeersensoren voor en achter en digitale radio-ontvangst (DAB+). Aan de buitenzijde is de Connected Series te herkennen aan fraaie 17-inch lichtmetalen velgen en een dakreling in chroom.

Leverbaar vanaf 28.790 euro
De nieuwe Tiguan is leverbaar vanaf 28.790 euro, waarmee zijn vanafprijs maar liefst 4.000 euro lager is dan die van zijn voorganger. De Tiguan Connected Series is verkrijgbaar vanaf 31.590 euro (1.4 TSI-motor met 92 kW/125 pk). De versie met de 85 kW/115 pk sterke 2.0 TDI-dieselmotor is leverbaar vanaf 37.150 euro.

Geef een antwoord