Lexus

Vernieuwde Lexus CT 200h straalt dynamiek en emotie uit

De Lexus CT 200h gaat een nieuwe levensfase in. Met een krachtiger en sportiever exterieurdesign. En een verder verbeterd interieur dat zich onderscheidt met mooie, zacht aanvoelende materialen en nieuwe kleurthema’s. Gebleven zijn de hoge efficiency en betrouwbaarheid van de Lexus CT 200h die volgens de ANWB en Natuur & Milieu een van de zuinigste middelgrote benzineauto’s in de praktijk is.

De Lexus CT 200h is ’s werelds eerste Full Hybrid in het compacte premiumsegment. Sinds de introductie in 2010 op de Autosalon van Genève is de CT 200h uitgegroeid tot een van de populairste Lexus modellen wereldwijd. De eigenschap deels volledig elektrisch te kunnen rijden zonder de auto zelf te hoeven opladen, spreekt nog altijd een grote doelgroep aan.

Krachtige, stijlvolle look
De voorzijde van de vernieuwde Lexus CT 200h is voorzien van Lexus’ bekende ‘spindle grille’, maar met een nieuw design. De mistlampen zitten voortaan in een metallic grijze, scherp gelijnde behuizing. Boven de koplampen bevindt zich de pijlvormige dagrijverlichting (DRL, Daytime Running Lights). Deze zorgt voor een krachtige, stijlvolle look van de 5-deurs premium hatchback, een die aansluit op die van andere nieuwe Lexus modellen.

Bredere en sportievere look
Aan de achterzijde vallen de L-vormige LED-achterlichten op. Daardoor ziet het instapmodel uit de Lexus familie er van achteren breder en sportiever uit. Ook de richtingaanwijzers zijn voorzien van LED-technologie.

Takumi Craftsmanship
Dankzij de mooie materialen en zachte oppervlakten hiervan, behoort het interieur van de CT 200h tot het fraaiste in zijn klasse. Nieuw zijn het grotere navigatiescherm (nu: 10,3-inch) en het two-tone leder. Frisse kleurthema’s brengen het totale aantal op negen. Een treffend bewijs van Lexus’ befaamde Takumi Craftsmanship is het ornament in Naguri-stijl dat is voorbehouden aan de CT 200h F SPORT LINE. Deze extra sportieve uitvoering onderscheidt zich verder door de zwarte designaccenten, onder andere aan de voorzijde. De Lexus CT 200h is leverbaar met de keuze uit nieuwe carrosseriekleuren, waaronder het opvallende Lava Orange CS (Crystal Sunshine) en Heat Blue CL (Contrast Layering).

Veel actieve veiligheid met Lexus Safety System+
Lexus heeft ten slotte de actieve veiligheid van de CT 200h op een hoger plan gebracht door de toevoeging van Lexus Safety System+. Dit uitgebreide pakket actieve veiligheidssystemen bestaat uit een Pre-Collision System (PCS), Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA) met stuurassistentie, Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Kosteloze upgrade
De vernieuwde Lexus CT 200h is naar verwachting vanaf oktober leverbaar in Nederland. Nu kunnen consumenten nog profiteren van een kosteloze upgrade naar een luxere uitvoering op de huidige CT 200h.

Geef een antwoord