Opel

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer

Ruim 24 miljoen verkochte Opels Kadett en Opels Astra is een indrukwekkend cijfer en een opmerkelijke prestatie. Alle compacte Opels die tot nu toe gefabriceerd werden, zouden achter elkaar een rij van maar liefst 100.000 kilometer lang vormen, of tweeënhalf keer de omtrek van de aarde. De compacte modellen van Opel hebben automobiliteit voor het grote publiek bereikbaar gemaakt. De nieuwste modellen brachten technologieën en innovaties uit hogere segmenten naar het C-segment, zoals de verlichtingstechnologie AFL+ in de Astra J en IntelliLux LED® in de nieuwe Astra.
2-Opel-Astra

Nu begint Opel aan een nieuw hoofdstuk en bouwt daarbij verder op de gedachte dat innovaties uit hogere klassen voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Dit keer verpakt in een expressieve en dynamische vormgeving. De Astra Sports Tourer is gebaseerd op een nieuwe, vederlichte carrosserie. Hij wordt uitsluitend door de nieuwste generatie motoren aangedreven en biedt uitrusting die tot dusver alleen in de hogere segmenten te vinden was. Het gestroomlijnde design geeft de Astra Sports Tourer zijn meest atletische looks ooit. Kortom, hij combineert efficiëntie met elegantie en zet met zijn topinnovaties de toon in het C-segment. Dankzij al deze innovaties won de nieuwe Astra in maart de Europese titel “Car of the Year 2016”.

4-Opel-Astra

Het startte allemaal met de Kadett Caravan. In 1963 introduceerde Opel zijn eerste compacte stationwagon en die werd al snel marktleider in zijn segment. Sindsdien is een stationwagon-variant een optie voor elke nieuwe generatie van de Kadett en de Astra. De Astra H (2004-2010) was het laatste model waarvan de stationwagon-versie ‘Caravan’ heette. Stationwagons waren intussen uitgegroeid van werkpaard tot lifestyle-model.

Opel Kadett A Caravan 1963-1965: The first CarAvan – a car with the spaciousness of a van.

Geef een antwoord