Hyundai

Staatssecretaris onder indruk van waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell

Hyundai presenteert zich met de Hyundai ix35 Fuel Cell nadrukkelijk op het Nationaal Waterstof Forum vandaag in Den Haag, waar een vloot aan milieuvriendelijke auto’s aan staatssecretaris Sharon Dijksma worden gepresenteerd. Hyundai is momenteel de enige autofabrikant die een elektrische auto die op waterstof rijdt in de showroom heeft.
Hyundai heeft een duidelijke doelstelling als het gaat om milieuvriendelijke mobiliteit. In 2020 wil Hyundai de ‘groenste’ autofabrikant ter wereld zijn. Met Project 2020.22.2 verplicht Hyundai zich om in 2020 maar liefst 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-in hybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s. En dat allemaal omdat Hyundai in 2020 een van de toonaangevende ‘groene’ autofabrikanten ter wereld wil zijn.

Hyundai ix35 Fuel Cell
Momenteel biedt Hyundai met de Hyundai ix35 Fuel Cell (55.000 euro, excl. BTW) een elektrische auto die op waterstof rijdt. Deze waterstofauto heeft een actieradius van 594 kilometer. Tanken gebeurt in drie minuten. In 2014 verkocht Hyundai reeds de eerste Hyundai ix35 Fuel Cell. Vorig jaar werden 20 Hyundai’s ix35 Fuel Cell op kenteken geregistreerd. Voor 2016 mikt Hyundai op een aandeel van 30 waterstofvoertuigen en 500 elektrisch aangedreven Hyundai’s.

Meteen na de zomer zet Hyundai Project 2020.22.2 immers in een stroomversnelling. Na de zomer vergroot Hyundai het aandeel milieuvriendelijke auto’s in Nederland aanzienlijk als de volledig elektrische en de hybride-variant van de nieuwe Hyundai IONIQ worden gepresenteerd. Later volgt een plug-in hybride, wordt de compleet nieuwe waterstofauto van Hyundai gelanceerd en volgen er meer Hyundai’s met een volledig elektrisch dan wel hybride- of plug-in hybride-aandrijfsysteem. Hyundai vat de milieuvriendelijke range van auto’s samen onder de naam Blue Drive.

One thought on “Staatssecretaris onder indruk van waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell

Geef een reactie