Hyundai

Hyundai levert eerste auto’s met brandstofcel

Hyunday waterstofHyundai heeft de eerste bestellingen van de Hyundai ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) genoteerd. De eerste innovatieve Hyundai’s die rijden ‘op’ waterstof worden eind augustus afgeleverd. De Hyundai ix35 FCEV is de eerste auto met een brandstofcel ter wereld die commercieel wordt ingezet. De levering van de milieuvriendelijke Hyundai’s komt op het juiste moment. Op 3 september wordt het eerste openbare tankstation met 700 bar van Air Liquide in Rhoon (Albrandswaard), aan de A15 richting Rotterdam, officieel in gebruik genomen.

De ‘waterstofauto’ Hyundai ix35 FCEV is gebaseerd op Hyundai’s populaire crossover, de Hyundai ix35. De eerste auto’s met dit innovatieve systeem zijn bedoeld voor zogenoemde ‘early adopters’, zoals innovatieve bedrijven, ministeries en gemeenten.

Milieuvriendelijkste auto op de markt
“Met de Hyundai ix35 FCEV met een brandstofcel speelt Hyundai een leidende rol in de realisatie van een emissievrije toekomst”, stelt Hans Kwaad, algemeen directeur van Hyundai-importeur Greenib Car. “Dit is de milieuvriendelijkste auto ter wereld en hij laat zien dat brandstofceltechnologie voor dagelijks gebruik geen droom meer is, maar realiteit. De Hyundai ix35 FCEV is een zeer schone auto. De emissie is slechts waterdamp. De uitstoot van CO2 of andere schadelijke stoffen behoort dus definitief tot het verleden. Een ander belangrijk voordeel is dat de Hyundai ix35 FCEV een actieradius heeft van bijna 600 kilometer en dat de tank binnen een paar minuten is te vullen. En waterstof kan op zeer duurzame wijze worden geproduceerd.”

Hans Kwaad is blij met de bestelling van de eerste waterstofauto’s van Hyundai. “De eerste Hyundai’s ix35 FCEV komen deze maand binnen. Dat is precies op tijd voor de opening van het eerste openbare 700 bar waterstoftankstation aan de A15 in Rhoon. Volgend jaar zijn er meer openbare 700 bar waterstoftankstations gepland (Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Oude Tonge), en daarna volgen er nog meer. De bestelling van de eerste waterstofauto’s van Hyundai en de opening van het eerste openbare waterstoftankstation van Air Liquide brengt de ontwikkelingen voor wat betreft rijden in auto’s met een brandstofcel in een stroomversnelling”, aldus Hans Kwaad, die aangeeft dat op de autocampus in Helmond en bij het GVB in Amsterdam ook al waterstoftankstations zijn.

Geef een antwoord