Volkswagen

De nieuwe Volkswagen Amarok Ultimate

Met zijn bijzonder omvangrijke uitrusting is de Ultimate de nieuwe topversie in het gamma van de Volkswagen Amarok. Het opvallendste uiterlijke kenmerk is zijn gewijzigde front met nieuwe Bi-xenonkoplampen en extra verchroomde details.

De Volkswagen Amarok Ultimate is gebaseerd op de Highline-uitvoering en is uitgerust met talrijke interessante voorzieningen. Bijzonder opvallend is de verfijnde vormgeving van de Bi-xenonkoplampen met een geïntegreerd lichtband van leds. Die geven de Amarok niet alleen een verbeterde verlichting, maar in combinatie met de twee dubbele chroomlijsten in de grille zorgen ze ook voor een duidelijk ander en stoer aanzien. Deze nieuwe koplampen zijn exclusief verkrijgbaar op de Amarok Ultimate.

Volkswagen Amarok Ultimate

Uitgebreidere uitrusting
Andere punten waaraan de ultieme Volkswagen Amarok te herkennen is, zijn de zilvergrijze spiegelkappen, de achterlichtunits met donkere beglazing en kentekenverlichting met leds, de gepolijste 19-inch Aragonit lichtmetalen velgen met 255/55-banden, zilvergrijze bodembescherming met chromen styling bar en hoogglans RVS sidebars langs de dorpels.

De Amarok Ultimate is standaard voorzien van parkeerhulp voor en achter met achteruitrijcamera, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, een alarminstallatie, stoelverwarming voorin en het navigatiesysteem RNS 315 inclusief voorbereiding voor mobiele telefonie.

Het interieur is verfraaid met alcantara stoelbekleding in twee tinten zwart en speciale velours matten. Er is keus uit zes carrosseriekleuren: Candy Wit, Natural Grey, Reflex Silver Metallic, Starlight Blue, Toffee Brown en Deep Black Pearl Effect.

Aandrijving
Volkswagen biedt keus uit twee TDI-motoren met 103 kW/140 pk of 132 kW/ 180 pk vermogen in combinatie met achterwiel- of vierwielaandrijving, met handmatige of automatische transmissie.

De Amarok Ultimate is te verkrijgen tegen een scherpe meerprijs van slechts € 6.250 voor de Dubbele Cabine (BPM plichtig) en de Plus Cabine (grijs kenteken), oftewel € 6.900 voor de Dubbele Cabine Lange Wielbasis (grijs kenteken).

Ook nieuw in het gamma is de Amarok Enkele Cabine met achttraps automaat in combinatie met permanente vierwielaandrijving of achterwielaandrijving en de 132 kW/179 pk-sterke TDI-motor (vanaf € 24.500). De even sterke Dubbele Cabine versies met automatische transmissie zijn ook verkrijgbaar met achterwielaandrijving of permanente vierwielaandrijving.

Geef een antwoord