Bugatti

Wereldprimeur voor laatste Bugatti Legend op Pebble Beach

La Voiture Ettore Bugatti3Tijdens de Monterey Car Week (11-17 augustus) presenteert Bugatti op het Pebble Beach Concours d’Elégance de Bugatti Legend ‘Ettore Bugatti’: de laatste in een serie van zes exclusieve ‘Les Légendes de Bugatti’. Precies een jaar geleden onthulde het Franse merk het eerste exemplaar in deze serie, eveneens op Pebble Beach. Deze laatste Legend vormt een eerbetoon aan Ettore Bugatti, de oprichter van het merk, en is gebaseerd op de historische Bugatti Type 41 Royale. In lijn met de andere vijf Legends, die op 15 augustus eveneens op Pebble Beach te bewonderen zijn, produceert Bugatti slechts drie exemplaren van de Legend ‘Ettore Bugatti’. De prijs van deze gelimiteerde uitvoering bedraagt 2,35 miljoen euro exclusief belastingen.

La Voiture Ettore Bugatti1De ‘Ettore Bugatti’ heeft net als de andere vijf Legends in deze serie de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse als basis. Deze supersportwagen wordt voortgestuwd door een 1.200 pk sterke 8-liter W16 die tussen 3.000-5.000 tpm een ongeëvenaard koppel van 1.500 Nm op het asfalt loslaat. Als gevolg daarvan accelereert de auto in 2,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Met een topsnelheid van 408,84 km/u met het dak open is de Vitesse ’s werelds snelste productieroadster ooit gebouwd.

La Voiture Ettore Bugatti2Koolstofvezel en handgepolijst aluminium
De Bugatti Legend ‘Ettore Bugatti’ is geïnspireerd op de prachtige Type 41 Royale met chassisnummer 41111 uit 1932, getuige ook de duotone koetsafwerking. De voorzijde en tal van andere details, waaronder de motorkap, flanken en portieren, zijn uitgevoerd in handgepolijst aluminium met een doorzichtige lak. De achterzijde inclusief de dorpels en A-stijlen zijn afgewerkt met donkerblauw, zichtbaar koolstofvezel. De gepolijste 8-spaaks velgen zijn gebaseerd op één van de beroemdste velgontwerpen uit de autogeschiedenis, waarvoor Ettore Bugatti tekende, en werden speciaal voor deze uitvoering ontwikkeld. Het kenmerkende Bugatti hoefijzer en het EB-logo op de achterzijde zijn vervaardigd uit platina en onderstrepen de exclusieve verschijning van deze Bugatti Legend. De handtekening van de oprichter van Bugatti is als zilverkleurige gravure terug te vinden in de tank- en oliedop.

La Voiture Ettore Bugatti5Cordovan leer
In het interieur van deze Legend heeft Bugatti voor het eerst twee soorten leer verwerkt. Traditioneel kalfsleer, in dit geval in de natuurlijke bruine kleur Brun Cavalier, komt in het gehele interieur terug. De interieurdelen die vooral door de handen worden beroerd, zoals het stuurwiel, de versnellingspook, portiergrepen, de middenarmsteun en armsteunen in de portieren, zijn alle getooid in natuurlijk cordovanleer.

La Voiture Ettore Bugatti7Voor Bugatti is dit de eerste maal dat het merk deze leersoort, waarvan het kleuren alleen al ongeveer zes maanden duurt, gebruikt. Verder komt ook het blauwe koolstofvezel van het koetswerk in het interieur terug. Een ander opvallend element is de platinakleurige dansende olifant, die de cover van het opbergvak tussen de stoelen siert en verwijst naar de motorkapversiering van de Type 41 Royale. Het embleem werd ooit ontworpen door Ettore’s broer Rembrandt. Verder is deze Legend ‘Ettore Bugatti’ herkenbaar aan de ‘Les Légendes de Bugatti’ typeaanduiding en aan de sierlijsten op de dorpels, waarop het portret van Ettore Bugatti en diens handtekening prijken.

Geef een antwoord