Bugatti

Bugatti introduceert ‘Bugatti Certified’ kwaliteitslabel

Het Franse luxemerk Bugatti introduceert tijdens de Techno Classica 2014 in Essen (26-30 maart) een nieuw kwaliteitslabel voor klantenauto’s. ‘Bugatti Certified’ is bedoeld om de kwaliteitsnormen van Bugatti voor de complete Veyron-serie ook op de lange termijn veilig te stellen, om op die manier bij te dragen aan de waardevastheid van de modellen.

“Een Bugatti wordt veelal als collectors item aangeschaft,” aldus Dr. Stefan Brungs, lid van de raad van bestuur van Bugatti Automobiles S.A.S. en verantwoordelijk voor Sales, Marketing en Customer Service. “Het heeft onze allerhoogste prioriteit het vertrouwen dat klanten in ons merk stellen te belonen en te garanderen dat onze iconische modellen hun waarde blijven behouden. Bovendien willen we dat het ‘Bugatti Certified’-label Bugatti-eigenaren de zekerheid geeft dat hun auto ook op de lange termijn voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen, zowel voor eigenaren van een nieuwe Bugatti als van een pre-owned exemplaar.”

De verkoop van de allerlaatste Veyron komt ras naderbij. Wanneer dat moment daar is, zullen alle 450 supersportwagens – 300 coupés en 150 roadsters – aan klanten zijn uitgeleverd. Het ‘Bugatti Certified’ programma is in eerste instantie gericht op de Veyron 16.4 (1.001 pk) en Veyron 16.4 Super Sport (1.200 pk) coupés. Beide werden vanaf de zomer van 2006 geleverd en zijn reeds uitverkocht.

Als onderdeel van het programma krijgen de auto’s een verregaande onderhoudsbeurt, op basis van vastomlijnde, in een catalogus omschreven vereisten zodat Bugatti’s ingenieurs en monteurs de service en preparatie van deze ongekend snelle auto’s tot in detail kunnen uitvoeren. Tevens worden noodzakelijke technische updates doorgevoerd en wordt de garantietermijn verlengd. Uiteindelijk krijgt de auto het ‘Bugatti Certified’ label als bewijs van de uitstekende technische en esthetische staat waarin hij verkeert.

BugattiBugatti Flying Doctors
Wanneer een Bugatti van een bestaande klant wordt aangekocht, gaat het lidmaatschap van de Bugatti-familie automatisch over op de nieuwe koper die daarmee in aanmerking komt voor aanbiedingen die uitsluitend zijn voorbehouden aan leden van deze exclusieve club van eigenaren. Naast deelname aan speciale events en een bezoek aan en testsessie bij de Bugatti-fabriek in Molsheim betekent dat bijvoorbeeld ook 24-uurs technische ondersteuning wereldwijd door de Bugatti Flying Doctors.

Dit jaar is Bugatti voor de vijfde maal op de Techno Classica present. Het merk is vertegenwoordigd met een designstudie van de Bugatti EB 18/4 ‘Veyron’, het studiemodel dat in 1999 aan de basis stond van het succesverhaal van de supersportwagen. De conceptauto wordt in Hal 7 op de stand van Bugatti geflankeerd door twee Veyron productieauto’s.

Geef een reactie