Volkswagen

Volkswagen toont vernieuwde Polo-familie op autoshow Genève

LavoitureVWBlueMotion2Op de autotentoonstelling van Genève, begin maart, wordt de veelzijdigheid van het vernieuwde Polo-gamma goed zichtbaar. De Polo TSI BlueMotion is de zuinigste vijfzits benzineauto van het moment en de Polo TDI BlueMotion heeft wederom 14% bijtelling. De Polo BlueGT krijgt extra kracht en de CrossPolo is stoerder dan ooit. Volkswagen maakt uiterlijk half maart de prijzen van deze modellen bekend.

De Polo TSI BlueMotion is het eerste benzinemodel van Volkswagen met BlueMotion-label. De 70 kW/95 pk sterke 1.0 TSI zorgt in de vernieuwde Polo voor pittige prestaties en een officieel vastgesteld verbruik van maar 4,1 l/100 km (CO2: 94 g/km). Daarmee heeft de Polo TSI BlueMotion slechts 20% bijtelling.

LavoitureVWBlueMotion3Polo TDI BlueMotion: 14% bijtelling
De Polo TDI BlueMotion heeft nu een 1.4 TDI-dieselmotor met 55 kW/75 pk. Hij is nog zuiniger dan zijn voorganger (1.2 TDI): het officiële verbruik is 3,1 l/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot van 82 g/km zorgt voor maar 14% bijtelling. Alle BlueMotions hebben lichtmetalen wielen en aerodynamische aanpassingen. Het interieur is luxueus.

LavoitureVWBlueMotion4Polo BlueGT: de kracht van cilinderuitschakeling
De nu 150 pk sterke (+10 pk) Polo BlueGT heeft dankzij cilinderuitschakeling ook een ‘tweecilinder-modus’. Mede daardoor komt het normverbruik op 4,8 l/100 km (4,7 met DSG-automaat) en bedraagt de bijtelling slechts 20% bijtelling. Rijplezier is er volop met een topsnelheid van 220 km/h. De BlueGT is te herkennen aan 17-inch lichtmetalen wielen, achterspoiler en – diffuser en een sportief interieur.

CrossPolo: stoerder dan ooit
Ook de CrossPolo maakt deel uit van het vernieuwde Polo-gamma. Hij heeft typische Cross-accenten als zwarte carrosseriedelen, dakrails, mistlampen vóór en grote (17 inch) lichtmetalen wielen. Van binnen: sportstoelen, stoere bekleding met contraststiksels en een dashboard dat in twee kleuren is afgewerkt.

LavoitureVWBlueMotion5De vernieuwde Polo puntsgewijs
• Aangescherpt uiterlijk
• Als eerste in zijn klasse leverbaar met LED-hoofdverlichting
• Nieuwe infotainmentsystemen met grote aanraakschermen
• MirrorLink: apps verbinden auto en smartphone – volop online mogelijkheden
• Digitale radio (DAB+ leverbaar)
• Nieuwe motoren: voldoen alle aan Euro 6-norm
• Standaard op alle modellen: start-stop, hergebruik van remenergie
• Veilig: Multi-Collision Braking standaard (voorkomt doorschieten na ongeval)
• Dynamisch: Sport select-onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers
• Gelimiteerd: rijk uitgeruste en voordelige Polo First Edition
• Start levering: eind mei aanstaande

Geef een reactie