Hyundai

Nieuwe foto’s van de Hyundai IONIQ

De Hyundai IONIQ, die begin 2016 in Korea zijn wereldpremière beleeft, is een echte blikvanger. Dat blijkt uit de eerste teasende beelden van het uiterlijk en het interieur. Het nieuwe model is aerodynamisch geperfectioneerd.

De Hyundai IONIQ is ’s werelds eerste auto die een keuze biedt uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride. Het exterieur oogt krachtig door de vloeiende coupé-achtige lijnen en talrijke fraaie designdetails. Het uiterlijk trekt direct de aandacht en staat tegelijk garant voor een lage luchtweerstand.

De contouren schetsen een efficiënte geleiding van de luchtstroom langs de carrosserie. De voorzijde heeft het kenmerkende familiegezicht van Hyundai met de hexagonale grille. Aan de bovenzijde fraai afgewerkt met een glanzend zwarte lijst die aansluit op de gedistingeerde koplampunits met dagrijverlichting in C-vorm.

Het interieur van de Hyundai IONIQ is zowel elegant als overzichtelijk, met veel aandacht voor ergonomie en bedieningsgemak. Er is gekozen voor milieuvriendelijke materialen met een warme uitstraling. Voor een auto in het compacte segment is er ook opvallend veel ruimte.

02-IONIQ-interior-teaser

Modelnaam met een boodschap
De naam IONIQ is een knipoog naar zijn milieuvriendelijk karakter. Een ionis een elektrisch geladen deeltje en bedoeld als een verwijzing naar de combinatie van elektrische aandrijflijnen. Het tweede deel van de modelnaam is ontleend aan unique. Om te duiden dat Hyundai een uniek model aan zijn gamma toevoegt, dat efficiëntie koppelt aan maximale keuzemogelijkheden voor de gebruiker. Tot slot staat Q voor een frisse nieuwe kijk op een milieuvriendelijke auto.

De Hyundai IONIQ beleeft zijn wereldpremière in januari 2016 in Korea en zal in maart vervolgens te zien zijn op de autoshows van Genève en New York. Rond de zomer bereikt de auto de showrooms van de Nederlandse dealers.

Hyundai geeft graag richting aan de mobiliteit van de toekomst. In 2020 wil Hyundai een van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn. Om dat te bereiken, lanceerde Hyundai vorig jaar Project 2020.22.2. Daarmee verplicht Hyundai zich in 2020 maar liefst 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-inhybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

One thought on “Nieuwe foto’s van de Hyundai IONIQ

Geef een reactie