Volkswagen

Recordjaar voor Volkswagen’s Autostadt

Volkswagen’s Autostadt vierde afgelopen jaar haar 15-jarig jubileum met een recordaantal bezoekers. Maar liefst 2,42 miljoen autoliefhebbers bezochten Autostadt in Wolfsburg afgelopen jaar, een toename van 8,5 procent. Sinds de opening in 2000 trok het park al meer dan 33 miljoen bezoekers. Ook het aantal klantenauto’s dat in de Autostadt wordt afgeleverd, bereikte afgelopen jaar een nieuw record. 168.514 nieuwe Volkswagens werden in 2015 vanuit de Autostadt aan hun nieuwe eigenaar overhandigd. Dit betekent dat 28 procent van de Duitse Volkswagen-kopers hun auto in 2015 in Autostadt in ontvangst nam.

autostadt15

Autostadt CEO Otto F. Wachs vat 2015 kort samen: “De viering van de 15e verjaardag van Autostadt vormde voor ons het hoogtepunt van 2015. Ons complete team heeft bijgedragen aan dit succes en dat wordt nu beloond met een nieuw bezoekersrecord.”

autostadt10

 

Drie keer elektrisch de aarde rond
Belangrijke publiekstrekkers waren afgelopen jaar nieuwe tentoonstellingen, waaronder ‘Related Rides’ in het ZeitHaus (‘s werelds best bezochte automuseum), de diverse educatieve programma’s van de Autostadt, de nieuwe DESIGN DISPLAY tentoonstellingsreeks en de culturele evenementen als onderdeel van het Movimentos Festival. Ook de seizoenproducties in de zomer en winter bewezen zich als populaire trekpleisters en trokken bijna een miljoen bezoekers. Tijdens meer dan 8.000 proefritten in verschillende elektrische Volkswagen-modellen rondden Autostadt-bezoekers afgelopen jaar qua afstand gezamenlijk ruwweg drie keer de aardbol.

autostadt14

Autostadt in Wolfsburg – ‘s werelds populairste autobestemming
Als communicatieplatform voor en themapark van de Volkswagen Group focust Autostadt in Wolfsburg op de merkwaarden van Volkswagen en op alle aspecten van mobiliteit in lijn met het thema ‘Mensen, auto’s en wat ze beweegt’. Het themapark en educatieve centrum trokken sinds de opening in 2000 meer dan 33 miljoen bezoekers, waarmee de Autostadt één van de populairste toeristische bestemmingen in Duitsland is. Daarnaast is Autostadt is ’s werelds grootste aflevercentrum voor nieuwe auto’s.

autostadt5

One thought on “Recordjaar voor Volkswagen’s Autostadt

Geef een reactie