Volkswagen

Wereldpremière voor nieuwe Volkswagen up! in Genève

De Geneva Motor Show (3-13 maart) is het decor voor de wereldpremière van de nieuwe Volkswagen up!. Zowel het in- als exterieurdesign is vernieuwd en het motorengamma wordt uitgebreid met een 1,0-liter turbomotor (66 kW/90 pk). De nieuwe up! krijgt bovendien de beschikking over nieuwe infotainmentsystemen met smartphone-integratie. Ook nieuw: het BeatsAudio sound system en de airconditioning met Pure Air System. De nieuwe up! komt deze zomer op de markt.

De nieuwe up! valt direct op door het nieuwe ontwerp van de lichtunits, bumpers en andere carrosseriedelen. Ook zijn er nieuwe kleuren en wielen beschikbaar. In het interieur is er een hoofdrol voor nieuwe stoelen en nieuwe afwerkingsaccenten, bijvoorbeeld voor het dashpad. De up! is nu ook leverbaar met het handige en veilige Licht- en Zichtpakket (Coming/leaving home functie en een regensensor), een multifunctioneel stuur en de Pure Air Climatronic (automatische airco). Dankzij speciale sensoren en filters zorgt deze airco voor een aangenaam klimaat zonder dat pollen, sporen en allergenen het interieur kunnen binnendringen.

500_vw-up-4

Eerste up! met turbomotor
De nieuwe up! wordt leverbaar met een direct ingespoten 1,0-litter turbomotor met een vermogen van 66kW/90 pk en een koppel van 160 Nm (vanaf 1.500 tpm). Hij levert prestaties op het niveau van de eerste Golf GTI. Zo sprint hij in amper tien seconden van 0-100 km/h en hij haalt een topsnelheid van 185 km/h. Het gemiddelde verbruik bedraagt 4,4 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 102 g/km (voorlopige cijfers). Op een volle tank is een actieradius van 800 km haalbaar. De sportiviteit van de krachtigste up! ooit wordt onderstreept door de fraaie uitlaat.

Kleurrijk
De nieuwe up! is vergaand te personaliseren. Hij is er met keus uit 13 exterieurkleuren, 9 decoratiemogelijkheden, tien dashpad-designs, drie dakpakketen, drie designpakketten, tweekleurenpakketten en twee basiskleuren voor het interieur. Voor de topmodellen zijn ook gekleurde lichtmetalen velgen en interieursfeerverlichting beschikbaar. Met het ‘Dakpakket’ wordt de nieuwe up! uitgevoerd met een dak en spiegelbehuizingen in een contrasterende kleur (zwart, wit of grijs) en donker getinte ruiten achter. De Designpakketten omvatten een dashpad, een speciaal decor voor het exterieur en contrasterende spiegelbehuizingen. Bij de Kleurpakketten staan contrasterende tinten als ‘Hot Orange’ en ‘Gold Beige’ centraal. Samen met 16-inch lichtmetalen velgen, speciale exterieurdecors en spiegelbehuizingen zorgen ze voor sprankelende accenten.

500_vw-up-5

300 Watt van Dr. Dre.
De nieuwe up! wordt leverbaar met het krachtige BeatsAudio sound system. Een versterker met acht kanalen, een vermogen van 300 Watt en een digitale signaalprocessor zorgt samen met zeven high-end luidsprekers (twee tweeters, woofers en breedband-luidsprekers en een subwoofer) voor een perfecte geluidskwaliteit. BeatsAudio is in 2008 opgericht door de beroemde rapper Dr. Dre.

500_vw-up-10

Nieuw infotainmentconcept
Volkswagen heeft een compleet nieuwe infotainmentsysteem voor de up! ontwikkeld. Er zijn twee versies: Het Composition system met 3,1-inch display en het Composition Phone system met 5-inch kleurenscherm. Beide hebben een twin tuner, CD-speler, AUX-aansluiting en een SD-kaart-opening. Composition Phone vult dat aan met Bluetooth voor handsfree bellen. Ook heeft Composition Phone een achtruitrijcamera – een primeur voor de up! Optioneel zijn DAB+ (digitale radio-ontvangst) het Sound Plus pakket met zes speakers en een USB-aansluiting leverbaar. Composition Phone is te combineren met smartphone integratie en BeatsAudio.

Altijd verbonden
Met ‘Maps + More dock’ zijn Apple- of Android-telefoons te koppelen aan het Composition Phone systeem. De smartphone dient daarvoor aangesloten te worden op de middenconsole. De verbinding met het radiosysteem gaat via Bluetooth. De Volkswagen app ‘Maps + More’ kan nu ook worden gebruikt voor offline navigatie (2D- of 3D-weergave) zonder roamingkosten. Via deze app zijn ook andere functies beschikbaar zoals ‘MFA’( multifunctioneel display met voertuiggegevens), ‘Phone’ (handsfree bellen), ‘Think Blue. Trainer’ (tips voor zuinig rijden), ’E-charging Manager’ (alleen voor de e-up!), ‘Car Function’(diverse voertuigfuncties), ‘Media Control’ (toegang tot muziek, weergave van titel, artiest en cover, zoekfunctie met handschriftherkenning) en ‘Radio Control’ (keuze uit FM, AM, DAB+, zoek- ,weergave- en opslagfunctie van stations). Bij de smartphone-integratie is ook een USB-poort inbegrepen. Deze wordt gebruikt voor het overdragen van data en voor het laden van de telefoon.

De nieuwe Volkswagen up! wordt in de zomer van dit jaar op de markt verwacht. De Nederlandse prijzen en specificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.

500_vw-up-1

One thought on “Wereldpremière voor nieuwe Volkswagen up! in Genève

Geef een antwoord