Volkswagen

Volkswagen Passat Leaseauto van het Jaar 2015

LaVoitureVWt2014Passat7De 20e editie van de verkiezing ‘Leaseauto van het Jaar’ is gewonnen door de Volkswagen Passat. Na een strenge selectie op criteria als exploitatiekosten, design, representativiteit, zuinigheid en milieu, kwaliteit dealernetwerk en rij-eigenschappen was de jury unaniem in haar keuze.

De verkiezing van de Leaseauto van het Jaar is een van de gewichtigste evenementen binnen de leasebranche. De titelhouder is immers per definitie een aantrekkelijk geprijsde, nieuwe en courante leaseauto. De vakjury, bestaande uit in- en externe lease-experts, gerenommeerde fleetowners en een vakjournalist, maakten vooraf op basis van deskresearch een selectie van 12 genomineerden in de leasecategorieën Economy, Business, Business+ en Executive. Deze titelkandidaten werden tijdens de praktijkdag door de vakjury flink aan de tand gevoeld. De verkiezing van Leaseauto van het Jaar is niet alleen gebaseerd op het oordeel van deze jury, maar ook klanten en het publiek hebben – via internet – mee kunnen beslissen over de uitslag.

Vier klassenwinnaars
In de Economy klasse wint de Opel Corsa van de Mazda 2 en de Skoda Fabia. De nieuwe Corsa is keurig afgewerkt en werd door de jury als een fijne auto beoordeeld. In het Business segment versloeg de BMW 2 Serie Active Tourer de Citroën C4 Cactus en de Fiat 500X. De auto won nipt van de Cactus en werd met name door het publiek hoog gewaardeerd. In het Business+ segment liet de Volkswagen Passat de Ford Mondeo en de Jaguar XE achter zich. Hoewel de Passat in de deskresearch minder overtuigend was, waren het vooral de resultaten van de praktijktest en de stemmen van het publiek die de auto tot winnaar maakten. In het executive segment tenslotte waren de Land Rover Discovery Sport, de Renault Espace en de Volvo XC90 genomineerd. Het was uiteindelijk de Discovery Sport die in deze klasse met de eer streek.

Overall winnaar
Uit de vier klassenwinnaars heeft de jury uiteindelijk de Volkswagen Passat als overall winnaar gekozen. Juryvoorzitter Anne Brons, Director Marketing & Business Development van Alphabet, over de winnaar: “Van het VAG-huis mogen wij doorgaans goede producten verwachten. De nieuwe Passat is een goed doorontwikkelde auto met een perfecte afwerking, veel ruimte en gunstige exploitatiekosten. Voor de leaserijder staat een breed gamma aan motoren ter beschikking, inclusief een veel gevraagde plug-in hybride variant. Tot slot maken de uitstekende rij-eigenschappen deze auto tot een terechte winnaar.”

Kunst
Na de tentoonstelling ARTCARS in het Kröller-Müller Museum nodigt Alphabet ieder jaar een kunstenaar uit om de Leaseauto van het Jaar te transformeren tot kunstauto. In deze traditie zal ook de Volkswagen Passat een plaats verwerven in de collectie van Alphabet. Deze unieke Passat zal op 28 mei a.s. officieel worden gepresenteerd in het Louwman Museum in ’s-Gravenhage.

One thought on “Volkswagen Passat Leaseauto van het Jaar 2015

Geef een reactie