Volvo

Volvo werkt voor nieuwe merkcampagne samen met beroemde DJ/producer Avicii

aviciiVolvo Cars start met een nieuwe wereldwijde merkcampagne, getiteld ‘A New Beginning’. Voor de creatieve invulling is de Zweedse DJ/producer Avicii in de arm genomen. Op 8 mei is de eerste vrucht van deze samenwerking al te zien. Dan is de presentatie van een muziekvideo: een remix van de song Feeling Good van Nina Simone.

De in Stockholm geboren producer en artiest Avicii (26) heeft de afgelopen jaren stormachtig carrière gemaakt in de muziekwereld. Hij staat nu te boek als een van ’s werelds beste DJ’s, remixers en producers. Op basis van hun Zweedse roots starten Volvo Cars en Avicii nu een samenwerking en een nieuwe fase in hun succesvolle bestaan. ‘De populariteit van Volvo zit wereldwijd in de lift, net zoals die van Avicii. Het leek ons een goed idee om onze gedeelde afkomst en passie voor het leven om te zetten in iets speciaals, waarmee we laten zien wie we zijn en wat wij belangrijk vinden’, zegt Alain Visser, Senior Vice President Sales, Marketing & Customer Service bij Volvo Car Group.

Opzwepende beat
De song die voor de samenwerking is gekozen, Feeling Good, is vijftig jaar geleden al opgenomen door Nina Simone. Avicii heeft het nummer voorzien van extra vocals en een opzwepende beat. Een melodieuze behandeling, waarmee hij wereldwijd miljoenen fans in extase weet te brengen.

‘Ik ben al jaren gek van deze song. Het is één van de beste ooit geschreven en wat mij betreft tijdloos. Ik ben bovendien een grote fan van Nina Simone, Etta James en die muziek. Wat mij betreft is dit de ideale sound voor een muziekvideo die bij Volvo Cars past. Zo heb ik iets nieuws gemaakt, terwijl ik toch dichtbij het origineel ben gebleven’, aldus Avicii.

Gefilmd bij Stockholm
De shots voor de prachtige video voor Feeling Good zijn gemaakt in Stockholm en op locaties waaraan Avicii dierbare herinneringen heeft, zoals Osterlen, waar hij en zijn familie de zomervakantie doorbrachten. Avicii en zijn team kregen op creatief gebied de vrije hand voor de productie van de video op basis van een samen met Volvo bepaald draaiboek.

‘We vonden het belangrijk om iets nieuws en unieks te maken, dat ook de start zou zijn van een langere samenwerking en in lijn met ons beider merkidentiteit, zowel in geloofwaardigheid als creativiteit. Alles wat je ziet in de video past echt bij Avicii. De nieuwe slogan van Volvo Cars “A New Beginning” is het thema dat we met elkaar delen’, zegt Ash Pournouri, oprichter van At Night Management, die Avicii heeft geholpen op weg naar wereldwijde beroemdheid.

Het merk Volvo staat sinds de oprichting in 1927 bekend om veiligheid, zorg voor het milieu en kwaliteit. Op basis van deze waarden is in de afgelopen jaren gestart met een transformatie van de identiteit. Het resulteerde in een frisse kijk op wat een fabrikant van luxe premium auto’s aan zijn klanten kan bieden: een unieke beleving die het leven leuker en rijker maakt en dat leven tegelijk beschermt.

‘Omdat we net zijn begonnen met de meest opwindende productlancering ooit, is dit het perfecte moment om ook een nieuwe identiteitscampagne te starten, gefocust op de essentie en het unieke van ons merk. Dit is een onderdeel van onze Volvo Way marketingstrategie, die we onlangs al aankondigden. Daarom hebben we ook gekozen voor de naam “A New Beginning”. We vieren wat we hebben bereikt en wat we willen zijn. Het gaat over mensen die het beste van hun leven willen maken’, voegt Visser toe.

Binnenkort krijgt de nieuwe aanpak tevens handen en voeten in een pr- en marketing campagne rond de Volvo XC90.

One thought on “Volvo werkt voor nieuwe merkcampagne samen met beroemde DJ/producer Avicii

Geef een reactie