Nissan

Nissan viert vijfde verjaardag JUKE met origami replica op ware grootte

De Nissan JUKE bestaat vijf jaar en is met 700.000 verkochte exemplaren het best verkochte model in zijn klasse. Om dat te vieren vroeg Nissan de Britse kunstenaar Owen Gildersleeve een levensgrote origami replica te maken van de auto.

De papieren Nissan JUKE is gemaakt met een knipoog naar Nissans Japanse herkomst en als verwijzing naar de eerste schetsen van de auto die op papier werden gemaakt. Kunstenaar Owen Gildersleeve maakte de ingewikkelde replica volledig met de hand en gaf zijn creatie exact dezelfde afmetingen als de JUKE zoals die van de band rolt.

In totaal had Owen meer dan tweehonderd uur nodig om de origami replica te bouwen. In de sculptuur zijn meer dan tweeduizend vellen origamipapier verwerkt. De origamiversie van de JUKE heeft dezelfde bijzondere designfeatures als het origineel – zoals de opvallende wielkasten, verlichting en grille.

139354_6_11

Beïnvloed door veel factoren
‘Dit was een geweldig project om bij betrokken te zijn. Het was hard werken, maar zeer de moeite waard’, zegt Owen Gildersleeve. ‘Deze origami-auto is beïnvloed door heel veel factoren. Zo is er inspiratie geput uit de Japanse roots van Nissan. En de enorme hoeveelheid vellen origamipapier, gebruikt om deze JUKE te bouwen, staat symbool voor de duizenden mensen die van de Nissan JUKE een groot succes hebben gemaakt.’

De Nissan JUKE, die wordt gebouwd in de fabriek van Nissan in Sunderland, viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Sinds zijn debuut in oktober 2010 zijn ruim 700.000 exemplaren van de JUKE verkocht in Europa, waarvan 150.000 in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is het een van de best verkochte crossovers in Europa.

139356_6_11

100 Miljoen pond
Onlangs gaf Nissan groen licht voor de komst van de tweede generatie van de JUKE. De nieuwste versie van de populaire crossover wordt wederom geproduceerd in Sunderland. Hiermee is een investering van 100 miljoen pond gemoeid.

‘Het ontwerp van elke auto begint met een schets op papier’, aldus designmanager Darryl Scriven. ‘Na die relatief eenvoudige start begint een lange complexe reis met als einddoel de daadwerkelijke productie van de auto. Bij zo’n miljoenenproject zijn honderden uiterst vakkundige mensen betrokken die daar duizenden manuren in steken. Daarom zijn wij van mening dat zo’n verjaardag groots gevierd mag worden, op een manier die teruggrijpt naar het allereerste begin van de auto.’

139344_6_11

One thought on “Nissan viert vijfde verjaardag JUKE met origami replica op ware grootte

Geef een antwoord