Lexus

Lexus neemt het voortouw met visionaire premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo

Lexus presenteert op de Tokyo Motor Show 2015 zijn nieuwste conceptcar, de Lexus LF-FC*), een elegant gelijnde Gran Turismo in het absolute topsegment van de markt.

Het kloppend hart van de Lexus LF-FC is zijn krachtige brandstofcel die de achterwielen aandrijft en tegelijkertijd de elektromotoren in de voorwielen. Het zeer geavanceerde systeem verdeelt het koppel zo nauwkeurig mogelijk over de voor- en achterwielen. Dit geeft de 5,30 meter lange LF-FC zijn opvallend dynamische rijeigenschappen. Door de strategische positie van de Fuel Cell Stack achterin, de software-unit voorin en de speciaal vormgegeven waterstoftanks is de gewichtsverdeling bovendien optimaal.

LF-FC-fuel-cell-TMS-2015-05

‘L-finesse’ designfilosofie
De Lexus LF-FC is ontworpen naar de designfilosofie ‘L-finesse’. De conceptcar oogt elegant en gedurfd, en zijn lijnen doen denken aan die van een sierlijke Gran Turismo. De voorzijde wordt gedomineerd door een nieuwe versie van Lexus’ typerende ‘spindle’ grille met een nieuw design voor het gaas. De L-vormige dagrijverlichting lijkt te zweven en loopt naadloos over in de voorste spatborden. De vloeiende L-vorm van de dagrijverlichting keert terug in de achterlichten.

LF-FC-fuel-cell-TMS-2015-04

Coupéachtige daklijn
Wie de Lexus LF-FC vanaf de zijkant bewondert, ziet onmiddellijk de sportieve, coupéachtige daklijn. De lichtmetalen 21-inchwielen zijn afgewerkt met kunststof opgebouwd uit polymeren en versterkt met carbon fibre reinforced plastic (CFRP). De toepassing van deze hightech koolstofvezel benadrukt de dynamische vormgeving van de conceptcar nog eens extra. Ditzelfde materiaal is overigens ook gebruikt voor Lexus’ supersportwagen LFA.

LF-FC-fuel-cell-TMS-2015-03

Bediening met handgebaren
Hoe futuristisch het interieur van de Lexus LF-FC is, bewijst vooral de geavanceerde interface die het de bestuurder mogelijk maakt om met slechts handgebaren de ventilatie en de audio te bedienen. Hij hoeft dus geen scherm of toetsen aan te raken. Een klein holografisch beeld bij de middenconsole geeft aan waar precies het systeem handgebaren kan uitvoeren.

LF-FC-fuel-cell-TMS-2015-08

Riant interieur
De Lexus LF-FC is voorzien van een riant interieur dat voor een uiterst comfortabele ambiance zorgt, evenals een zeer futuristische. Het bovenste gedeelte van het interieur geeft een gevoel van vrijheid en garandeert de bestuurder een uitstekend zicht op de weg zonder ook maar enige afleiding. Het futuristische karakter wordt onderstreept door de voorstoelen die op ooghoogte lijken te zweven.

*) LF-FC staat voor Lexus Future Flagship Car/Fuel Cell

One thought on “Lexus neemt het voortouw met visionaire premium Fuel Cell LF-FC 4-deurs Gran Turismo

Geef een reactie