Porsche

Porsche Macan GTS sportwagen onder de SUV’s

De nieuwe GTS-uitvoering van de Porsche Macan slaagt erin de grenzen qua rijeigenschappen – hét kenmerk van Porsche’s compacte SUV – te verleggen. Meer vermogen, een doorontwikkeld chassis en sterkere remmen staan borg voor indrukwekkende prestaties. Wat vermogen betreft plaatsen de 360 pk en het koppel van 500 Nm de Macan GTS tussen de Macan S en Macan Turbo.

Als technische basis dient de V6 bi-turbomotor uit de Macan S met een inhoud van drie liter inclusief een vermogenstoename van 20 pk, aangevuld door de Porsche Doppelkupplung (PDK) en Porsche Traction Management (PTM), dat zorgt voor flexibele krachtoverdracht op alle vier de wielen. Tevens krijgt de Macan GTS sterkere remmen. Met deze specificaties is de nieuwe variant goed voor een sprint van 0-100 km/u in 5,2 seconden en 5,0 seconden in combinatie met het Sport Chrono Pakket. De topsnelheid bedraagt 256 km/u. Accenten in typische Porsche GTS-traditie ronden het sportieve pakket af.

p15_0948_a4_rgb

 

De Macan GTS combineert een hoog niveau aan typerende Porsche rijdynamiek met optimale dagelijkse bruikbaarheid. Een sportievere afstelling van het Porsche Active Suspension Management (PASM) met een lagere bodemspeling (-15mm) is evenals zijdeglans zwarte 20-inch velgen en banden met verschillende maatvoeringen onderdeel van de GTS-uitrusting. Aanvullende stijlvolle zaken zijn de speciale GTS-sportstoelen met Alcantara bekleding voor de centrale delen, aanvullende Alcantara-accenten in het interieur en het sportuitlaatsysteem met een volle uitlaatgeluid. Tegelijkertijd vormt de Macan GTS het debuut voor het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) connectiviteit- en infotainmentsysteem met multi-touch scherm, uitgebreide functies en ongekend bedieningscomfort. Samen met de optionele Connect Plus-module biedt het systeem online navigatie met realtime verkeersinformatie en smartphone-integratie via Apple CarPlay®.

p15_0945_a4_rgb

Uiterlijk is de Macan GTS direct te herkennen aan zwarte exterieuraccenten: boven de heuplijn zijn deze in hoogglans zwart gespoten, voor de onderste delen van de carrosserie zijn ze in matzwart uitgevoerd. Een andere kenmerk is de speciale versie van het SportDesign Pakket in de specifieke GTS-kleurstelling. De Macan GTS is optioneel leverbaar met led-koplampen, die onder alle omstandigheden zorgen voor een optimale verlichting van de weg.

Dankzij deze speciale kwaliteiten biedt de Macan GTS nog meer rijplezier en een extra dosis Porsche gevoel. Met deze nieuwe uitvoering onderstreept Porsche nogmaals het feit dat de Macan de sportwagen is onder de compacte SUV’s.

p15_0944_a4_rgb

 

One thought on “Porsche Macan GTS sportwagen onder de SUV’s

Geef een antwoord