Lexus

Lexus brengt de GS op een nog hoger plan

Lexus heeft de Lexus GS verder verbeterd. De luxe premium sedan kent een nieuw design met standaard Bi-LED koplampen. De achterlichtunits zijn eveneens opnieuw vormgegeven. De Lexus GS is echter meer dan een luxe premium sedan getuige de komst van de high performance-versie GS F, uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus tot nu toe ontwikkelde. De vernieuwde Lexus GS maakt 16 augustus 2015 zijn debuut op het prestigieuze Pebble Beach Concours d’Elegance.

Het nieuwe design van de voorbumper en zijskirts van de Lexus GS benadrukken zijn op een elegante coupé geïnspireerde vormgeving. Ook aan de achterzijde heeft de bumper een restyling ondergaan. Verder is de Lexus GS leverbaar met nieuwe 18- en 19-inch lichtmetalen velgen. Nieuwe Bi-LED koplampen flankeren de voor Lexus zo kenmerkende ‘spindle’ grille die voor een stijlvolle ‘finishing touch’ gevat is in een zilversatijnkleurige omlijsting.

Opgewaardeerd interieur
Lexus heeft ook het interieur van de Lexus GS opgewaardeerd. Het display in het instrumentarium is groter dan voorheen. Hierdoor zijn belangrijke rijgegevens nog beter in één oogopslag voor de bestuurder te zien. Voor een meer intuïtieve bediening is de Remote Touch Interface voorzien van extra bedieningsknoppen. Het analoge klokje in het midden van het dashboard maakt voortaan gebruik van LED techniek. En dankzij GPS bepaalt hij zelf de tijdzone, overal ter wereld.

20150814-05-Lexus-brengt-de-GS-op-een-nog-hoger-plan

Eenvoudiger en sneller
Het multimediasysteem met groot 12,3-inch ‘splitscreen’ kleurendisplay is geoptimaliseerd met verbeterde ‘graphics’ en stemherkenning. En met het toegevoegde ‘snelmenu’ aan de zijkant van het display zijn de climate control, audio, telefoon en navigatie sneller en eenvoudiger te bedienen. Verder biedt Lexus de keuze uit nieuwe, stijlvolle aluminium dan wel houten interieuraccenten.

Actieve veiligheid met Lexus Safety System +
Het veiligheidsniveau van de Lexus GS is op een hoger plan gebracht. De uitgebreide veiligheidsuitrusting omvat onder meer tien airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder én zijn passagier. Nieuw is het optionele Lexus Safety System + dat bestaat uit de volgende actieve veiligheidssystemen:

• Pre-Crash System (PCS) met voetgangersdetectie: waarschuwt de bestuurder voor een dreigende botsing met een voorligger (en in sommige gevallen met een voetganger) en remt indien nodig de auto tot stilstand af.
• Lane Keep Assist (LKA): geeft een visuele waarschuwing en laat het stuurwiel trillen als de auto onbedoeld de rijbaan verlaat. Met een stuurcorrectie assisteert het de bestuurder met het terugkeren naar de rijbaan.
• Adaptive High Beam System (AHS): voorkomt dat voorliggers en tegenoverliggend verkeer door het groot licht van de auto verblind worden.
• All-Speed Active Cruise Control: zorgt ervoor dat de auto een veilige afstand tot zijn voorligger houdt.
De Lexus GS is verder uit te rusten met een waarschuwingssysteem voor de dode hoek (Blind Spot Monitor, BSM) en met Rear Cross Traffic Alert (RCTA), een systeem dat de bestuurder waarschuwt indien hij achteruit rijdt en verkeer achter de auto over het hoofd ziet.

20150814-03-Lexus-brengt-de-GS-op-een-nog-hoger-plan

Keuze uit 3 motorvarianten
De vernieuwde Lexus GS is leverbaar als Lexus GS 300h, Lexus GS 450h en Lexus GS F, het absolute topmodel uit de reeks. Eerstgenoemde is uitgerust met een Full Hybrid aandrijflijn bestaande uit een 2,5-liter viercilinder benzinemotor, een elektromotor en een automaat met een gecombineerd vermogen van 164 kW/223 pk. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt een voor zijn klasse opmerkelijk lage 4,7 l/100 km. (CO2-uitstoot: 109 gr/km.) De Full Hybrid aandrijflijn van de Lexus GS 450h omvat een 3,5-liter V6 benzinemotor. Hiermee komt het gecombineerde vermogen op 254 kW/345 pk. Het brandstofverbruik bedraagt 5,9 l/100 km. (CO2-uitstoot: 137 gr/km.)

Geboren op het Fuji-circuit
Van een heel ander kaliber is de Lexus GS F die uitgerust is met een atmosferische 5,0-liter V8-benzinemotor met 350 kW/477 pk. De Lexus GS F is geboren op het Japanse circuit van Fuji (vandaar de letter ‘F’ in de typeaanduiding) en fijngeslepen op de Duitse Nordschleife. Voor extra wagenbeheersing rust Lexus de Lexus GS F standaard uit met een ‘Torque Vectoring Differential’ (TVD). Dat kent drie standen (Standard, Slalom en Track) en omvat een elektronisch geregeld sperdifferentieel op de achteras.

20150814-01-Lexus-brengt-de-GS-op-een-nog-hoger-plan

Unieke positie
Met de vernieuwde Lexus GS geeft Lexus een vervolg aan de unieke positie die de Lexus GS op de markt inneemt, namelijk die van uiterst comfortabele zakensedan in combinatie met ongekende rijdynamiek en –beleving. Die laatste twee karakteristieken krijgen nu een extra dimensie door de komst van de Lexus GS F. De vernieuwde Lexus GS verschijnt eind dit jaar op de Nederlandse markt. De prijzen worden later bekendgemaakt.

One thought on “Lexus brengt de GS op een nog hoger plan

Geef een antwoord