Hyundai

Hyundai Tucson krijgt vijf sterren van Euro NCAP

De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai Tucson beloond met vijf sterren. Daarmee behoort de crossover tot de veiligste auto’s in zijn klasse. In het onafhankelijke crashtestonderzoek van Euro NCAP is vijf sterren de maximale score die kan worden behaald. Het onafhankelijke veiligheidsinstituut beloont de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 86 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de nieuwe Hyundai Tucson een score van 85 procent en voor de bescherming van voetgangers 71 procent. Ook voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de Hyundai Tucson een score van 71 procent.

Betaalbare veiligheidssystemen
Het hoge veiligheidsniveau van de Hyundai Tucson is deels te danken aan veiligheidssystemen als Autonomous Emergency Braking (AEB) waarmee de SUV voor een betaalbare prijs is uit te rusten. Het Active Hood System (AHS) is zelfs standaard op de Hyundai Tucson. In geval van een aanrijding met een voetganger brengt dit systeem de motorkap iets omhoog om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

Met zijn maximale score volgt de Hyundai Tucson het voorbeeld van onder meer de Hyundai Santa Fe, Hyundai i40, Hyundai i30 en Hyundai ix20. Ook deze modellen behaalden de maximale score tijdens het uitgebreide testprogramma van Euro NCAP.

One thought on “Hyundai Tucson krijgt vijf sterren van Euro NCAP

Geef een antwoord