Hyundai

Nieuwe generatie Hyundai i30 Wagon: elegantie ontmoet veelzijdigheid

Na de succesvolle introductie van de volledig nieuwe Hyundai i30 hatchback maakt Hyundai zich op voor de presentatie van de Hyundai i30 wagon tijdens de Autosalon van Geneve (9 tot en met 19 maart). Het nieuwste lid van de Hyundai i30-familie houdt het tijdloze design van de vijfdeurs hatchback, maar voegt hier elegantie en een flinke dosis veelzijdigheid aan toe.

‘Ontworpen, ontwikkeld, getest en gebouwd in Europa. De nieuwe generatie Hyundai i30 is doordrenkt met Europees Hyundai-DNA’, zegt Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe. ‘De Hyundai i30 is ontworpen als de nieuwe auto voor iedereen. Het is meer dan een model, het is een familie van auto’s, bestaande uit vier carrosserietypes met unieke karakters die stuk voor stuk over tijdloos design beschikken. Met de nieuwe Hyundai i30 Wagon introduceren we de tweede carrosserievariant en bieden we elegantie en veelzijdigheid voor iedereen.’

‘De nieuwe generatie Hyundai i30 Wagon spreekt de taal van de Hyundai i30-familie als het gaat om design. De auto heeft ook het nieuwe gezicht van Hyundai in de vorm van de Cascade-grille’, zegt Thomas Bürkle, Chief Designer van Hyundai Design Centre Europe. ‘De aflopende daklijn en dynamische proporties geven de Hyundai i30 Wagon een haast coupéachtig silhouet. Het slanke en dynamische profiel wordt verder benadrukt door rijkelijk met chroom afgewerkte raamlijsten.’

De nieuwe Hyundai i30 Wagon maakt een visueel sterke indruk, dankzij de combinatie van Full LED-koplampen met drie projectoren en de verticale LED-dagrijverlichting.

Hoog niveau van veelzijdigheid, een van de grootste bagageruimtes in C-segment
Het slanke design van de Hyundai i30 Wagon heeft geen nadelige gevolgen voor de bagageruimte. Sterker nog: de bagageruimte is met 602 liter (VDA 211) en 1.650 liter (VDA 214) met neergeklapte achterbank zelfs een van de grootste in het C-segment. De veelzijdigheid wordt verder benadrukt door extra opbergvakken onder de laadvloer. Ter vergelijking zijn voorganger zijn voorganger biedt 528 literbagageruimte en 1.642 liter met de achterbank neergeklapt.

De lengte van de Hyundai i30 Wagon bedraagt 4.585 mm en de hoogte 1.465 mm (1.475 mm met dakrek). De breedte komt uit op 1.795 mm en de wielbasis is met 2.650 mm. Daarmee is de Wagon 149 mm langer 40 mm breder dan de hatchback, terwijl de wielbasis gelijk is gebleven. Ter vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe Hyundai i30 Wagon 4 mm langer, 55 mm breder en 15 mm lager.

Beste veiligheidsvoorzieningen in C-segment
Hyundai maakt de beste technologie, de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen en de beste connectiviteitssystemen voor iedereen toegankelijk in de nieuwe Hyundai i30 Wagon. De auto is standaard uitgerust met Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist en Lane Keeping Assist System.

Het Autonomous Emergency Braking (AEB) in de Hyundai i30 Wagon maakt gebruik van camerasensoren en opereert in drie fases. Het systeem waarschuwt de bestuurder allereerst met een visueel en akoestisch signaal, daarna volgt indien nodig een subtiele remingreep. Indien noodzakelijk remt het systeem de auto maximaal af om de kans op schade te minimaliseren als een ongeval onvermijdelijk is. De optionele voetgangersherkenning gebruikt een frontradar en voorkomt of matigt de gevolgen van een aanrijding van een voetganger.

Driver Attention Alert (DAA) waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen. Het systeem kijkt naar het rijpatroon van de bestuurder om tekenen van afleiding of vermoeidheid te herkennen.

Advanced Smart Cruise Control (ASCC) regelt de snelheid en houdt een constante snelheid tot de voorganger. Het systeem accelereert en remt automatisch tot een snelheid van 180 km/u. Wanneer het verkeer niet beweegt, bedient het systeem de rem tot de auto volledig stilstaat. Zodra het verkeer weer begint met rijden, accelereert de auto weer vanzelf.

Blind Spot Detection (BSD) met Lane Change Assist houdt een oog op de dode hoeken en geeft, indien een andere auto wordt opgemerkt, een visueel signaal in de zijspiegels.

Rear Cross Traffic Alert (RCTA) waarschuwt bij achteruitrijden voor kruisend verkeer achter de auto. Het systeem geeft een visueel en akoestisch signaal als een voertuig wordt opgemerkt.

Lane Keeping Assist System (LKAS) waarschuwt de bestuurder met een visueel en akoestisch signaal als de auto de rijstrook dreigt te verlaten. Het systeem is actief bij snelheden boven de 60 km/u en grijpt indien nodig zelf in met een subtiele stuurcorrectie.

Speed Limit Information Function (SLIF) herkent snelheidsborden en geeft op zowel het navigatiescherm als het TFT-scherm in het instrumentencluster de geldende snelheidslimiet weer.

High Beam Assist (HBA) schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is. HBA kan naderende voertuigen en voertuigen die voor de Hyundai i30 in dezelfde rijstrook rijden detecteren en de verlichting zelf aanpassen. Zo wordt voorkomen dat medeweggebruikers worden verblind.

Slim en connected
De Hyundai i30 Wagon biedt klanten een ruim en elegant interieur. Verchroomde afwerkingslijsten en hoogwaardige materialen benadrukken de verfijnde sfeer. De horizontale indeling van het dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. Via de optionele, ‘zwevende’ 8-inch touchscreen zijn alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties te bedienen zonder dat de bestuurder zijn ogen van de weg hoeft te nemen. Het infotainmentsysteem ondersteunt Apple CarPlay, Android Auto en LIVE Services. Een draadloos inductielaadsysteem voor smartphones is optioneel leverbaar. Er is keuze uit twee audio-installaties, waaronder het premium audiosysteem met 5-inch LCD-scherm, Bluetooth-connectiviteit, My Music-functionaliteit en geïntegreerde achteruitrijdcamera.

Dynamische en efficiënte aandrijflijnen
De motorenline-up van de nieuwe Hyundai i30 Wagon bestaat uit compacte maar bovenal krachtige en efficiënte turbomotoren met een alerte gasrespons (voorlopig gecombineerd brandstofverbruik 5,8-3,6 l/100 km, CO2-uitstoot 135-95 g/km – onder voorbehoud van wijzigingen). Er is keuze uit twee benzinemotoren en een dieselmotor. Het benzinegamma bestaat uit een driecilinder 1.0 T-GDI met een vermogen van 88 kW (120 pk) en 170 Nm koppel gevolgd door de nieuwe viercilinder 1.4 T-GDI-motor met 103 kW (140 pk) en een koppel van 242 Nm. Dieselen kan met een efficiënte viercilinder 1.6 CRDi met 81 kW (110 pk) en een koppel van 280 Nm.

Dynamische rijeigenschappen
Om de dynamische rijeigenschappen van de nieuwe Hyundai i30 naar een hoger niveau te tillen, hebben de technici van het Hyundai Motor Europe Technical Centre in Duitsland de auto’s aan uiterst zware tests onderworpen door heel Europa en op de beroemde Nürburgring Nordschleife. De carrosserie is lichter én sterker dankzij de toepassing van geavanceerd extra sterk staal in 53 procent van de carrosseriestructuur. Die is 28 kilogram lichter dan die van zijn voorganger en 22 procent stijver. De besturing is 10 procent directer dan voorheen en het nieuw ontwikkelde chassis betekent dat de bestuurder kan genieten van zowel dynamisch als comfortabel rijden.

Gebouwd in Europa
De derde generatie Hyundai i30 is ontworpen in Hyundai Motor Europa Technical Centre in Rüsselsheim, gebouwd in het Tsjechische Nošovice en getest op de Nürburgring. De auto profiteert daarmee van de infrastructuur die Hyundai in de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd in Europa. De nieuwe Hyundai i30 heeft als doel het succes van de twee vorige i30-generaties, waarvan Hyundai sinds 2008 al meer dan 800.000 auto’s heeft verkocht, te evenaren. Vanaf 1 juli 2017 staat de nieuwe Hyundai i30 Wagon bij de Hyundai-dealer.

Geef een antwoord