Hyundai

Geheel nieuwe Hyundai i30 Fastback

Hyundai presenteert de nieuwe i30 Fastback; een auto vol charisma en dynamiek. Begin 2018 komt dit derde lid van de nieuwe Hyundai i30-familie op de markt. Hij is even kenmerkend en karaktervol van design als de in 2016 geïntroduceerde Hyundai i30 5-deurs en de Hyundai i30 Wagon begin 2017. Het is ook de eerste vijfdeurs-coupé in het compacte segment. De Hyundai i30 Fastback is lager (-30 mm) en langer (+115 mm) dan de Hyundai i30 5-deurs. Een lange motorkap, een aflopende daklijn en een sportief afgestemd onderstel geven de Hyundai i30 Fastback een sterk dynamische look en feel.

‘De i30-range vormt het hart van ons gamma in Europa’, aldus Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe. ‘De Hyundai i30 Fastback vertolkt onze filosofie haarscherp: progressief design toegankelijk maken voor een breed publiek. Het is de eerste elegante vijfdeurs-coupé in het compacte segment, ontworpen met oog voor innovatie en klantvoorkeuren.’

Elegant en charismatisch
De Hyundai i30 Fastback toont krachtig en sportief. Door de wat lagere Cascade-grille komt de Fastback breder over en wordt de lange motorkap geaccentueerd. Horizontale luchtinlaten onder in de voorbumper geven dit model een bijzonder aantrekkelijk front. De Fastback maakt een gespierde indruk, mede dankzij de scherpere hoeken aan de voorzijde en frontspoiler. De Full LED-koplampen met donkergetinte behuizing maken de visuele impact compleet.

Van opzij gezien heeft de Hyundai i30 Fastback alle kenmerken van een sportcoupé, te weten een aflopende daklijn, een in verhouding lange motorkap en een krachtige body met brede schouders en geprononceerde wielkasten. De in de achterklep geïntegreerde achterspoiler, een forse C-stijl en een vlakke achterruit scherpen het premium design verder aan.

‘De Hyundai i30 Fastback is een echte gamechanger. We zijn het eerste volumemerk in dit compacte segment met een vijfdeurs-coupé’, benadrukt Thomas Bürkle, Chief Designer bij Hyundai Design Centre Europe. ‘De Hyundai i30 Fastback is een speelse vertaalslag van het i30-design, met een lagere grille en een aflopende daklijn die uitmondt in een geprononceerde achterspoiler. Een model met een puur design en een sportieve spirit gekoppeld aan het comfort van een luxueuze sedan, waarmee berijders van de Hyundai i30 Fastback een expressief statement kunnen maken.’

Voor de i30 Fastback is te kiezen uit twaalf lakkleuren: drie mica parelmoer kleuren (Stargazing Blue, Micron Grey en Phantom Black) en zeven metallic lakken (Clean Slate Blue, Intense Copper, Moon Rock, Fiery Red, Platinum Silver, Ara Blue en White Sand) plus twee solid lakken (Engine Red en Polar White). Voor het interieur is te kiezen uit drie kleuropties: Oceanids Black, Slate Grey of het nieuwe en unieke Merlot rode interieur.

Geef een antwoord